Panningen, Netherlands

Twee drankjes voor Draaksteken: “Je moet het voelen tot in de dikke teen”

Het Draaksteken in Beesel heeft twee drankjes aangeboden gekregen. Vrijdag werden de twee drankjes met de naam ‘Draekskes’ gelanceerd.
De redactie | 6 augustus 2023 15:47 | Aangepast op 6 augustus 2023 15:47
Roger Hermans, eigenaar van The Merchandise Company, nam in de zomer van vorig jaar het initiatief. Hij benaderde Willem Veldman van Stokerij Veldman uit Reuver die ook enthouasiast was. Verschillende drankjes werden gemaakt en samen met een vertegenwoordiging van de commissie van het Draaksteken werd geproefd om tot de uiteindelijke drankjes te komen.

Dikke teen
“Het moest een drankje worden, dat je voelt tot in je dikke teen”, aldus Hermans. “Je moet immers heel wat in je mars hebben om de draak te kunnen verslaan.” Uiteindelijk zijn er twee drankjes gekomen. Het ‘Zeut Draekske’ met 14,9 procent alcohol en een ‘Kreftig Draekske’ met 40 procent.

Lokale producten
In het drankje zitten veel lokale producten. Veldman: “Als ik iets maak, wil ik er graag lokale producten in verwerken.” Zo gebruikte de brouwer rood fruit voor de kleur en ook bloemen werden verwerkt in het brouwsel. De drankjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de slijterij en de lokale horecazaken.

Biertje
Eerder werd er ook een biertje gebrouwen door Brouwerij De Klep met de naam Draaksjteker. Dit was een initiatief van de eigenaar van de Troubadour in Beesel.

Lees meer over:

Drankjes|Draekskes|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41