Panningen, Netherlands

Uitbaters Op den Berg nemen De Rozentuin over

De Rozentuin in Kessel Foto: Omroep P&M
Mirko de Boer neemt met zijn vrouw en zoon de Rozentuin in Kessel over. De eigenaar van restaurant Op Den Berg opent in januari volgend jaar de deuren in het Maasdorp.
De redactie | 28 juli 2023 16:50 | Aangepast op 28 juli 2023 16:50
Bijna 25 jaar werkte hij als kok bij het restaurant in de Heldense Bossen. Na het overlijden van zijn compagnon Henk Verwegen in 2016, waarmee hij jarenlang een ondernemersduo vormde, nam zijn vrouw die taken over. "Dat klikte er goed. Zij regelt alles aan de voorkant, zodat ik me op de keuken kan richten", vertelt Mirko. Nu zijn zoon ook het koksvak is ingerold, gaan ze samen een nieuwe uitdaging aan.

Hoger niveau
Belangrijkste reden noemt de Kesselnaar dat zijn zoon graag op een hoger niveau wil koken dan dat nu bij het Heldense restaurant gebeurt. "Hier doen we heel veel met buffetten, bruiloften, uitvaarten; alles gaat door elkaar heen. Daar doen we alleen lunch en diner. Dat zorgt ervoor dat ik meer overzicht en rust krijg."
In oktober krijgt de familie De Boer de sleutel van De Rozentuin, vlakbij het veer in Kessel. Er volgt een verbouwing waarna de zaak in het nieuwe jaar open gaat. "We willen het goed doen en gaan pas open wanneer alles klaar is", vertelt Mirko. Ook krijgt de zaak een nieuwe naam. Welke naam de nieuwe zaak krijgt, wordt later bekend gemaakt.

Aderlating
Directeur Marcel Timmermans van De Heldense Bossen spreekt van een aderlating. Er is nog geen opvolger gevonden voor het restaurant bij de camping.

Lees meer over:

Rozentuin|

Meest gelezen

Massagesalon in pand voormalig bordeel Maasbree

De redactie | 10 jun 2024 19:09

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

De redactie | 9 jun 2024 20:55