Panningen, Netherlands

Ontdeklab op Egchelse school

IKC De Kemp is de eerste school binnen Stichting Prisma die aan de hand van diverse materialen wetenschap & technologie gaat integreren binnen het vakgebied wereldoriëntatie.
De redactie | 8 februari 2023 17:18 | Aangepast op 8 februari 2023 17:18
Het vak wetenschap & technologie is sinds 2020 verplicht in het basisonderwijs. "Veel scholen zijn nog zoekende naar de invulling hiervoor. Hoe zorgen we ervoor dat we kinderen W&T bieden, zonder dat het voor de leerkrachten ‘erbij’ komt", zo vertelt Judith Bruijsten. Zij is Wetenschap & Technologie coach op de Kemp.

Het vak stimuleert en bestendigt een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende houding bij kinderen. Met die uitdaging gaan ze op IKC De Kemp aan de slag. Tijdens de uitparty op donderdag 2 februari kwam Anika Embrechts (onderwijsontwikkelaar wetenschap & technologie en digitale geletterdheid) informatie geven en werden samen de materialen uitgepakt.

Ontdeklab
Als ‘Ontdeklab op School’ kunnen de leerkrachten van IKC De Kemp met een set materialen aan de slag binnen hun thematisch onderwijs (wereldoriëntatie). Kinderen kunnen onder andere stop motion filmpjes maken met de Greenscreenbox, eigen robots bouwen en programmeren met Lego WeDo en bouwwerken ontwerpen met Teifoc (metselen). Stichting Ontdeklab Peel en Maas en Stichting Prisma werken op deze manier samen aan de integratie van W&T in het basisonderwijs.

Lees meer over:

IKC De Kemp|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

Drie opties voor toekomst school in Egchel

Het college van Peel en Maas wil dat drie opties worden onderzocht voor de toekomst van IKC De Kemp ...

Vernieuwd muziekonderwijs voor basisscholen in Peel en Maas

Op twaalf basisscholen in Peel en Maas wordt sinds maandag een vernieuwde vorm van muziekonderwijs g...