Panningen, Netherlands

Verdachte Reuver bekent wegwerken lijk van zijn vrouw

Ahmed I., de 43-jarige man uit Reuver die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord, heeft bekend dat hij haar lichaam heeft gedumpt en in brand heeft gestoken.
Niels van Rens | 31 oktober 2022 19:53 | Aangepast op 31 oktober 2022 19:53
Dat hij haar ook heeft omgebracht, ontkent hij. Dat zegt zijn advocaat Misja Geeratz. Tot maandag zat de verdachte in beperkingen, maar nadat hij uitgebreid werd verhoord door de politie, zijn de beperkingen opgeheven.
Ver van Reuver
De 35-jarige Sawsan Mhamdi werd in juni dood aangetroffen in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, zo'n 220 kilometer van Reuver. Haar lichaam lag in een auto die in brand was gestoken. Omdat haar lichaam ernstig was verminkt, kon de Duitse politie haar identiteit lange tijd niet vaststellen. Ook niet nadat een reconstructie van haar gezicht op de Duitse televisie was getoond. Pas vier maanden na de vondst kwam de politie via forensisch onderzoek achter haar identiteit en werd de link gelegd met Reuver.Paniek geraakt
De Nederlandse politie startte daarop twee weken geleden een onderzoek in haar woning in Reuver en arresteerde haar echtgenoot. Hij wordt verdacht van moord en het laten verdwijnen van het lichaam. Dat laatste heeft hij toegegeven, maar hij zegt niet te weten hoe de vrouw om het leven is gekomen. "Hij heeft haar gevonden, is in paniek geraakt en heeft haar stoffelijk overschot in Duitsland achtergelaten", zegt zijn advocaat.

Vermist
Onduidelijk is nog wie de vrouw in juni in Nederland als vermist heeft opgegeven. Dat was naar nu blijkt vier dagen nadat ze in Duitsland was gevonden. Maar omdat de Duitse politie haar identiteit maandenlang niet kon vaststellen, gingen buurtbewoners er vanuit dat de vrouw was vermist of was weggelopen. De man bracht al die tijd de kinderen van vier en zes jaar naar school. Familieleden van Sawsan hebben in de omgeving van Reuver nog wel naar haar gezocht. "De man had geen motief om de vrouw om te brengen, ook zijn er geen aanwijzingen voor eerwraak," zegt de advocaat. Donderdag beslist de raadkamer van de rechtbank Limburg of de man langer in voorarrest blijft.

Bron: 1Limburg

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Vertrekkende spelers nemen afscheid bij Bevo Hc

Tien jaar lang droeg Dario Polman het shirt van Bevo Hc. Zelf speelde hij vanwege een liesblessure n...

SV Panningen lijdt nederlaag in ‘t Ven

Er valt weinig te vertellen over de belangrijke wedstrijd van SV Panningen tegen een van de concurre...

Wederom veel regen verwacht voor Noord-Limburg

Er word op dinsdagavond en dinsdagnacht wederom veel regen verwacht in Noord-Limburg. De KNMI heeft ...

Twee gewonden na botsing op A73 bij Reuver

Op de A73 zijn dinsdagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt L1 Nieuws. Er viel...

Vrienden van Peel en Maas keert na jaren weer terug

In 2012 vond de eerste editie van Vrienden van Peel en Maas live plaats. Twaalf jaar na dato komt er...

Ruim 600 peuters en kleuters wandelen tijdens Vierdaagse in Beesel

Ruim 600 peuters en kleuters gaan vanaf maandag wandelen tijdens de Peuter- en Kleuter Vierdaagse in...