Panningen, Netherlands

Verdiende overwinning MVC’19 op Wilhelmina

Het is MVC'19 heeft na zes nederlagen op rij gewonnen. Rechtstreekse degradatie is daarom nog niet definitief. MVC’19 wil met een opgeheven hoofd de tweede klasse verlaten en zal er alles aan doen om het seizoen op een goede manier af te sluiten. Nacompetitie is nog het maximaal haalbare.
De redactie | 1 mei 2023 09:14 | Aangepast op 1 mei 2023 09:14
Op 4 december had MVC’19 thuis tegen Wilhelmina al de nul gehouden en daarom gingen de mannen van trainer Tom van Bergen dan ook met een goed gevoel richting Weert. In het begin was het nog flink aftasten en waren beide ploegen gelijk aan elkaar. In het eerste kwartier kregen MVC’19 en Wilhelmina allebei een kleine kans maar beide keren werd het net niet gevonden. Veel balverlies en slordig in de passing zorgden voor een rommelig duel. Na een halfuur kreeg Clim Moonen een kans met een afstandsschot maar de bal verdween in een woud van benen. Er gebeurde verder weinig in de eerste helft en de blanco stand op het scorebord in de rust was dan ook volkomen terecht. De geschorste trainer Tom van Bergen had in de rust goede hoop op een overwinning als zijn manschappen zich goed aan hun opdracht zouden houden, de kansen zouden dan ook vanzelf weer komen.

Tweede helft
Al meteen in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Marco Daniels, die na afloop aangaf volgend jaar een stap hoger te gaan voetballen bij Volharding, een dot van een kans maar zijn schot miste voldoende kracht. MVC’19 kreeg in de 58e minuut de grootste kans tot dan via Ron van den Kerkhof die op de keeper stuitte. MVC’19 stond verdedigend prima en gaf nagenoeg geen kansen weg. Toch kwam Wilhelmina in de 65e minuut bijna op voorsprong door ex-profvoetballer Prince Rajcomar, maar zijn schot ging via een verdediger net langs. Vlak na deze actie werd een vrije trap van Wilhelmina snoeihard ingeschoten en perfect door Tim van Renselaar uit de hoek getikt. Dit was de grootste kans van Wilhelmina in de wedstijd.

Doelpunt
In de 70e minuut was het raak voor MVC’19 na een prima aanval via Daan Peters die Erik Schoof de gelegenheid gaf mooi voor te zetten op Ron van den Kerkhof die de bal op een schitterende wijze binnenschoot. Wilhelmina was na het doelpunt niet meer in staat om kansen te creëren. MVC’19 kwam via Clim Moonen, die de lat raakte en Juul Albers die tegen het aluminium schoot nog het dichtst bij een treffer. Na 95 minuten beëindigde scheidsrechter Verkoeijen de wedstijd en kon eindelijk weer het “Zigge Zagge Zigge Zagge MVC” klinken in de kleedkamer.

Op kermiszondag 14 mei speelt MVC’19 de uitwedstrijd tegen NWC uit Asten. Het thuisduel werd ternauwernood met 0-1 verloren.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Beesel neemt maatregelen om menstruatiearmoede tegen te gaan

De gemeente Beesel gaat kastjes ophangen in de buitenlucht waar vrouwen menstruatieproducten kunnen ...

Huizenprijzen in Beesel met ruim 8,5 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar

De huizenprijzen in de gemeente Beesel zijn in 8,6 procent lager dan een jaar geleden. Dat blijkt ui...

Anne Schriks is de Méélse Maestro 2024

Anne Schriks heeft zaterdagavond de tweede editie van de Méélse Maestro gewonnen. Vijf Meijelse prom...

Medailleregen bij jaarlijkse clubkampioenschappen van Pareja

Voor alle turnsters van SC Pareja was het een belangrijk weekend. De jaarlijkse clubkampioenschappen...

Goede doelenweek in Peel en Maas levert €165.000 op

De Goede Doelenweek die eerder deze maand in heel Peel en Maas werd gehouden, heeft een totaalbedrag...