Panningen, Netherlands

Verlossend telefoontje voor eindexamenkandidaten

Een spannend moment voor de eindexamenleerlingen. Ze krijgen vandaag te horen of ze geslaagd zijn of niet. Ook in Kessel bij Noek Vervoort hing er spanning. Zijn mentor bracht rond 14.30 uur het verlossende telefoontje.
Bart Nelissen | 14 juni 2023 15:41 | Aangepast op 14 juni 2023 15:41
Goed nieuws voor Noek: hij is geslaagd. En met behoorlijk goede cijfers. Zelfs een negen prijkt op zijn eindcijferlijst voor het examen Engels. Noek is er blij mee. "Het waren mooie jaren op Het Bouwens, maar ik ben blij dat ik geslaagd ben."

Bellen
Niet alleen voor de leerlingen is de uitslag een spannend moment, ook voor de docenten. Docent Tim Koch vertelt dat hij de uitslag pas een paar uur weet. "Vlak voor het belmoment is er een vergadering waarin de resultaten bekend worden gemaakt. Nu mag ik ze bellen."

Vakantie vieren
Noek gaat praktisch aan de slag. Hij wil loodgieter worden en start na de vakantie een opleiding. Voordat het zover is, gaat hij eerst feest vieren en genieten van zijn vakantie.

Herkansingen
Volgende week maandag begint het tweede tijdvak van de eindexamens. Dit is bedoeld voor leerlingen die in het eerste tijdvak niet al hun examens hebben gemaakt of die een examen herkansen. De uitslagen daarvan worden op 6 juli bekend.

Lees meer over:

Eindexamen|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Leerlingen Grescollege doen eindexamen in café

Geen examen op school of in een sporthal, maar in een café. De eindexamenleerlingen van het Grescoll...

Eindexamenleerlingen presenteren hun profielwerkstuk

Onderzoeken over bijen, popmuziek en zelfs frikadelbroodjes: de eindexamenleerlingen van Het Bouwens...