Panningen, Netherlands

Vertrouwen in slagen doorstroomtoets vlak voor carnaval

Wethouder Beukema heeft er vertrouwen in dat de scholen in Peel en Maas er alles aan doen om de doorstroomtoets zo goed mogelijk te laten slagen.
De redactie | 31 augustus 2023 10:36 | Aangepast op 31 augustus 2023 10:36
Volgens de nieuwe wet moet de nieuwe doorstroomtoets afgenomen worden in de eerste twee volle weken van februari. In 2024 start carnaval op 11 februari. Een jaar later begint vastelaovend begin maart en is er geen enkel probleem met de voortgangstoets.

Flexibiliteit
Veel scholieren zouden in de week voor carnaval al bezig zijn met de vastelaovend. Dat maakt begin februari geen geschikt moment voor een toets die moet bepalen waar het kind staat, zo was de redenering. De minister denkt daar anders over. "Mijn inschatting is dat de meeste scholen daar uit gaan komen met de flexibiliteit die we hebben", zei ze.

Verplaatsen
Wethouder Beukema maakte zich met collega-wethouders hard voor het verplaatsen van de toets. De bestuurders riepen op om een uitzondering te maken. De minister besloot anders. Ondanks het negatieve bericht, blijft Beukema positief. "Ook dit gaat goed komen!"

Lees meer over:

Doorstroomtoets|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Minister besluit: Toch extra week tijd voor doorstroomtoets

Basisscholen krijgen toch een week extra om de doorstroomtoets in groep 8 af te nemen. Met de extra ...

Kamervragen over speling doorstroomtoets

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat basisscholen in carnavalsregio's een extra week speling k...