Panningen, Netherlands

Volleybalsters Peelpush pakken toch weer training op

De volleybalsters van Peelpush hebben woensdagavond de training weer opgepakt. Eerder besloot de club uit Meijel nog vanwege de harde lockdown voorlopig niet te trainen.
Deborah Parren | 11 februari 2021 10:37 | Aangepast op 11 februari 2021 10:37
Andere clubs in de eredivisie staakten niet de trainingen. Voorzitter Wil van Oosteren zei destijds het niet verantwoord te vinden om te spelen. Door dat besluit doet Peelpush niet meer mee aan de reguliere competitie.

Volleybalbond Nevobo besloot afgelopen maandag dat de ploeg mee mag doen aan de zogenoemde degradatiepoule. "Maar het is geen degradatiepoule meer, want je kunt niet degraderen", legt Van Oosteren uit. Voor Peelpush was het daarom ook een reden om als voorbereiding op die wedstrijden weer de trainingen te hervatten. "Wil je meedoen, dan moet je ook trainen. We trainen nu alleen, spelen nog geen wedstrijden en gaan dus niet reizen."

De voorzitter denkt dat de club door het later aanhaken wel een beetje een achterstand heeft opgelopen. "We hebben nu bijna een maand de tijd om met trainingen op niveau te komen. Eerder hebben ze wel online krachttrainingen gedaan. Mogelijk dat we later in de maand één of twee oefenwedstrijden gaan spelen als voorbereiding op de wedstrijden."

Volgens Van Oosteren verlangen de dames ernaar om weer te beginnen. "We hebben een aantal speelster in de medische zorg, en zij zijn wat meer beschermd omdat ze al zijn gevaccineerd." De speelsters en staf worden twee keer in de week getest. "De sneltesten zijn door de bond beschikbaar gesteld", vertelt Van Oosteren. "Wij hebben gezorgd voor een medicus die de testen kan afnemen. De kosten van dat afnemen zijn voor de club. Wat de kosten zijn, weet ik nog niet.

Peelpush hoopt dat 3 maart de coronamaatregelen worden versoepeld en de andere teams ook weer aan de slag kunnen. "Het is belangrijk voor de club en de spelers dat ze weer kunnen beginnen. Iedereen kijkt ernaar uit."

Foto: iStock

Meest gelezen

Fietser raakt gewond in Panningen

Niels van Rens | 5 dec 2022 12:55

Gemeente past GFT-inzameling aan

De redactie | 2 dec 2022 09:10

Lees ook

Dode watervogels bij de Maas gevonden

Bij de Maas in de buurt van Baarlo en Kessel zijn dode watervogels gevonden. Dat heeft de gemeente P...

Voorbereiding gestart opvang vluchtelingen Oekraïne

De gemeente in Noord-Limburg zijn met de veiligheidsregio actief op zoek naar geschikte opvanglocati...

Top 15 (week 9)

Het is deze week niet echt dringen geblazen in de top 5. Tenzij Ed Sheeran nog even wat registers op...

In gesprek met de lijsttrekker: Jan Hendriks

Hij nam in 2010 afscheid als raadslid, maar keerde vorig jaar terug in de raad. Nu is hij lijsttrekk...

Jong Nederland Maasbree plant nieuwe bomen

Op het terrein van Jong Nederland Maasbree zijn zaterdag door de jongste leden nieuwe bomen geplant....

Lokaal neemt voortouw in coalitievorming

Lokaal Peel en Maas gaat het initiatief nemen voor het vormen van een coalitie in Peel en Maas. De p...