Panningen, Netherlands

Voorstellingen 'Ik ben Alexander' in de startblokken

De voorstelling "Ik ben Alexander" wordt vanaf deze week eindelijk opgevoerd. Na drie jaar wachten, door corona, staat de Meijelse toneelvereniging te popelen om het verhaal van Chris McCandless op te voeren.
De redactie | 29 mei 2023 11:39 | Aangepast op 29 mei 2023 11:39
Geïnspireerd door de film ‘Into the wild’ uit 2007 schreef Bertine van Heugten samen met regisseuse Lisette Leenders een theaterscript. Het is het waargebeurde en verfilmde verhaal van de net afgestudeerde Chris McCandless, die de materialistische maatschappij achter zich laat en de wijde wereld intrekt.

Corona
In 2020 was het de bedoeling om het stuk op te voeren, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Er werd besloten om het stuk uit te stellen en later weer op te pakken. Nadat het stuk vorig jaar weer werd opgepakt, werden er nieuwe mensen aan de productie toegevoegd. Ook zijn er finesses aangebracht om de productie te verbeteren. Dat maakt het voor de initiatiefnemers ook best spannend. Bertine kan niet wachten: “We zagen deze week de projecties op het scherm. Het wordt heel mooi en het is best spannend.”

Rockfonisch drama
Spannend is het ook, omdat het geen stuk is zoals de andere stukken die de Meijelse toneelvereniging opvoert. Bertine noemt het een rockfonisch drama. “Er is een live band die rustige ballads tot stevige grunge- en rocknummers speelt.” Voorzitter Erwin van den Beuken is vooral blij dat er een grote eenheid bij de spelers te zien is. “Er zijn niet alleen spelers uit Meijel, maar uit heel Peel en Maas. Dat maakt het erg mooi.”

De voorstellingen zijn op 2, 3, 9, 10 en 11 juni in D’n Binger in Meijel. De première is al uitverkocht.

Lees meer over:

Ik ben Alexander|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

‘Ik ben Alexander’ in juni op de planken

Het rockfonisch drama ‘Ik ben Alexander’ wordt in juni opgevoerd. Dat is ruim drie jaar nadat de voo...