Panningen, Netherlands

VVD wil wekelijks bijpraatmoment met college over coronasituatie

VVD Peel en Maas maakt zich grote zorgen over de coronapandemie. De partij wil met een wekelijks bijpraatmoment door het college over de coronasituatie in de gemeente een vinger aan de pols houden.
Deborah Parren | 10 januari 2022 10:12 | Aangepast op 10 januari 2022 10:12
Fractievoorzitter Teun Heldens heeft in een brief aan het college gevraagd of het college bereid is om de komende vijf weken de raad bij te praten.

Afhangen van maatregelen

Ook stelt de lokale VVD-partij voor om als raad en college tijdens dat overlegmoment na te denken over een weg vooruit. "Veel zal afhangen van de maatregelen die het (nieuwe) kabinet komende week zal aankondigen en hoe de cijfers van besmettingen, maar ook ziekenhuisopnames, zich ontwikkelen", schrijft Heldens.

Weinig speelruimte

De partij beseft dat er voor de gemeente Peel en Maas weinig speelruimte is voor maatwerk. "Maar we willen wel benadrukken dat wij niet de randstad zijn en dat onze inwoners zich bovengemiddeld hebben laten vaccineren om het maximale te doen om zich te wapenen tegen dit duivelse virus." Overigens schrikt de VVD van de cijfers over depressies onder jongeren/studenten. De lokale liberalen willen weten hoe de situatie in Peel en Maas is en wat de gemeente doet om deze jongeren de nodige zorg te geven.

Hoog ziekteverzuim

Daarnaast vraagt Heldens zich af of de gemeentelijke organisatie voorbereid is op een extreem hoog ziekteverzuim van bijvoorbeeld 1 op de 15 medewerkers. Andere punten die hij aanhaalt zijn de getroffen ondernemers. Heldens vraagt of het college bereid is om de getroffen winkeliers waar mogelijk te hulp te schieten.

Ventilatie scholen

Ook de extra maatregelen op het gebied van ventilatie op scholen stipt de politicus uit Meijel aan. "Is er in de (lange) kerstvakantie al van de gelegenheid gebruik gemaakt om extra maatregelen te nemen op het gebied van ventilatie?" Lokaal Peel en Maas vroeg eerder ook al de aandacht voor ventilatie op scholen. Die partij vindt dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft op dat gebied.

Voldoen aan richtlijnen

In de laatste raadsvergadering van vorig jaar werd een motie van het CDA, de VVD, PvdA/GroenLinks en Lokaal Peel en Maas unaniem aangenomen over schone lucht in scholen. Het college heeft de opdracht gekregen om te inventariseren of alle scholen voldoen aan de huidige richtlijnen voor ventilatie. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet het college met mogelijkheden komen om te zorgen dat de desbetreffende scholen wel kunnen voldoen aan de RIVM-richtlijnen.

De raad wil vóór 31 januari geïnformeerd zijn over de stand van zaken.

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Toewijsbeleid woningen Koningslust volgens lijst van inschrijving: "Niemand wordt uitgesloten"

De werkgroep wonen in Koningslust herkent zich niet in het beeld dat geschetst werd door de oppositi...

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Thema ondernemersprijs dit jaar is 'het nieuwe ondernemen'

Het thema van de Kiwanis Ondernemersprijs is dit jaar het nieuwe ondernemen. De inschrijving voor de...

Eerste bijenzwerm van het jaar in Kessel

Ze zijn vroeg dit jaar: de eerste bijenzwerm is gesignaleerd in Kessel. In een kersenboom streken de...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Verbinding tussen Meijel en Beringe weer geopend

Het heeft tien maanden geduurd, maar de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat worden op 12 april w...