Panningen, Netherlands

Welk team wordt beste sportploeg bij het Sportgala?

B20+ van SC Pareja, het eerste team van ZVV Beringe én meisjesteam van VV Baarlo maken kans op de titel. De drie genomineerden werden zaterdagavond in een uitzending op Omroep P&M bekend gemaakt.
De redactie | 11 februari 2023 19:29 | Aangepast op 11 februari 2023 19:29
SC Pareja
B20+ van SC Pareja is een hechte groep van tien dames die al jaren samen dansen. In deze tak van sport zijn er niet veel wedstrijden, maar er wordt wel elke week getraind. Elk jaar een nieuwe choreografie instuderen met veel dansbewegingen en liften. Met name dit laatste onderdeel luistert erg nauwkeurig, want een misser hierin kan ernstige valpartijen tot gevolg hebben.Op 3 april 2022 waren de voorrondes voor het NK. Hier zijn de dames eerste geworden en plaatsen ze zich voor de finale van het NK. Er waren door het hele land regionale voorrondes en op 25 juni mochten er zes teams in Ahoy hun beste dans laten zien. Dit team van SC Pareja werd in een spannende finale eerste en werden daarmee Nederlands Kampioen.

Naast dit kampioenschap hebben ze vaker opgetreden, waaronder in DOK6.
Heren 1 ZVV Beringe
Het zaalvoetbalteam van ZVV Beringe bestaat in hoofdzaak uit spelers uit Peel en Maas aangevuld met spelers uit omliggende gemeenten. Het team bestaat uit spelers die veelal ook op het veld actief zijn en daarbij hun trainingen krijgen. Voor de specifieke zaalvoetbaldingen wordt eens in de twee of drie weken een training georganiseerd. Doordat de spelers bij hun verenigingen trainen, zijn de meeste sporters twee tot drie avonden per week met de sport bezig.

Het team wordt begeleid door trainer Frank Brands. Deze heeft in het verleden in het Nederlands team zaalvoetbal gespeeld, was hij trainer op het hoogste niveau in België en Duitsland.

Het team liep het kampioenschap net mis, maar promoveerde wel.

MO-19-1 van VV Baarlo (Damesvoetbal)
Dit meisjesteam van VV Baarlo leverde in 2021-2022 een puike prestatie. In de eerste seizoenshelft werd het kampioen in de 1e klasse. Ze speelden in de regio Venray-Nijmegen. Promoveren kon niet omdat de hoogste divisie geen gedeelde competitie speelt en instromen niet mogelijk was. In de tweede seizoenshelft werd er gespeeld in de regio Eindhoven, ‘s Hertogenbosch en Waalwijk en weer in de eerste klasse. Ook hier werd het kampioenschap binnengehaald.

Omdat het team aan het eind van het seizoen gedeeltelijk uit elkaar ging vallen in verband met het bereiken van de seniorenleeftijd van enkele meiden, werd als enige Nederlands team deelgenomen aan de DANA-cup in Denemarken. Dit is een toernooi met teams uit de hele wereld en werd er gespeeld tegen teams uit Mexico en Noorwegen.

Naast hun voetbalactiviteiten doen de dames als team ook mee aan het project ‘De Buitenspelval’ van Maurice Graef. Hierbij worden er bij ouderen spelletjes gedaan en gezellige dingen georganiseerd om de ouderen niet buitenspel te zetten in de maatschappij.

Meest gelezen

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Sportgala vrijdag live bij Omroep P&M

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is vrijdagavond live te zien bij Omroep P&M. De uitz...

Dit zijn de genomineerden voor de Iedereen Kans Sporten (IKS) prijs bij het Sportgala

Handbikester Chantal Haenen, rolstoeldansers Sjuul en Denise Walboomers en dansgroep DSG Expression ...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportploeg van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Volleybalteam Meisjes C/B Peelpush, het eerste voetbalteam van SV Panningen en het herenteam van Jud...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportman/sportvrouw van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk, springruiter Henrik von Eckermann en zwemmer Tijn van Kuijk zijn genomineerd v...