Panningen, Netherlands

'Woningen pand Jaspers expliciet voor starters en senioren'

De VVD en de PvdA/GroenLinks wilden dat wethouder Rob Wanten toe zou zeggen dat er in het voormalige pand van Jaspers in Meijel woningen komen expliciet voor starters en senioren. Dat kon de wethouder van ruimtelijke ontwikkeling, wonen en vergunningen en toezicht niet beloven.
Deborah Parren | 24 maart 2021 13:58 | Aangepast op 24 maart 2021 13:58
"Om de juridische borging van de uitbetaling van maximaal 50.000 euro te koppelen aan dat de juiste mensen in de woningen terechtkomen, vind ik een hele lastige", antwoordde hij op vragen van VVD-fractievoorzitter Teun Heldens. De raad boog zich dinsdagavond over het raadsvoorstel om maximaal 50.000 euro beschikbaar te stellen uit het herstructureringsfonds voor het saneren van de locatie Dorpsstraat-Kurversweg, waar het pand ligt. Dat voorstel werd unaniem aangenomen.

Heldens van de VVD stond erop dat de zes woningen, die gebouwd worden aan de achterkant van het pand, niet gebruikt gaan worden voor arbeidsmigranten. Hij stelde daar eerder al vragen over. "Dan krijg ik antwoord dat het juridisch niet kan", zegt het raadslid. "Terwijl het enige dat het college had moeten doen is de initiatiefnemer bellen en het voornemen op papier zetten. Daar was de ondernemer toe bereid. Starters hebben straks weer het nakijken."

Frits Berben van de PvdA/GroenLinks kon zich vinden in het betoog van Heldens. Hij vindt dat er monitoring moet zijn dat de woningen ook toekomen voor wie deze bedoeld zijn. "We gaan in de gaten houden dat het zo gebeurt", reageerde wethouder Wanten. "Als er zaken zijn die anders zijn dan juridisch mogelijk dan gaan we handhaven."

Het voormalige pand Jaspers werd eind 2017 aangekocht door ondernemer Rob Janssen. "Het pand was verpauperd en een doorn in het oog. Ik verbaasde me dat het tien jaar leeg heeft gestaan. Ik zag mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan", vertelt de initiatiefnemer. 

Inmiddels is op de begane grond kringloopwinkel Eenmaal Andermaal gevestigd. Een deel van het pand wordt gesloopt waarna aan de achterkant zes woningen voor starters en senioren worden gebouwd. Verder worden op de bestaande bovenwoning aan de Dorpsstraat maximaal twaalf tijdelijke arbeidsmigranten gehuisvest.

Meest gelezen

Ricardo en Inge winnen Dancing Peel en Maas

De redactie | 25 nov 2022 20:49

Agent geslagen met bierfles op feest Baarlo

De redactie | 27 nov 2022 21:22

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Lees ook

Oekraïense inwoners starten inzamelingsactie

Inwoners van Peel en Maas met hun wortels in Oekraïne zijn een inzamelingsactie gestart om hun moed...

Dit weekend in het Politiek Café

Het Politiek Café opent dit weekend twee keer haar deuren. Met nog 1,5 week tot de verkiezingen gaa...

Genoeg aanmeldingen voor kleinschalige opvang Grashoek

In Grashoek hebben inwoners na de oproep van de Dorpscommissie tot nu toe zo’n 20 tot 40 slaapplek...

Dit weekend in het Politiek Café

Omroep P&M zendt zaterdag en zondag twee uitzendingen uit van het Politiek Café. Zaterdag gaan de l...

Kiezers Peel en Maas stemden in 2018 vooral op lokale partij

De kiezers in Peel en Maas stemden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vooral op lokale par...

Benefietconcert: Panningen helpt Oekraïne

DOK6 Theater Panningen organiseert een benefietconcert voor Oekraïne. De opbrengst gaat naar Giro 5...