Panningen, Netherlands

Zo gezond vinden inwoners van Peel en Maas en Beesel zich

Het zit goed met de gezondheid van inwoners van de gemeente Peel en Maas. In de gemeente Beesel is dat minder het geval. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS, geanalyseerd door gezondheidsplatform Voeding en Fitness. Bij het onderzoek werd rekening gehouden met zowel fysieke als mentale gezondheid.
Youri Buis | 1 augustus 2023 10:21 | Aangepast op 1 augustus 2023 10:21
Peel en Maas
In Peel en Maas ervaart ruim 70 procent van de inwoners hun gezondheid als goed tot zeer goed. Het onderzoek laat ook zien dat 32,5 procent van de inwoners één of meerdere langdurige aandoeningen heeft en dat bijna 19 procent psychische klachten ervaart. Daarnaast lijdt 14 procent van de inwoners aan obesitas en krijgt ruim 46 procent voldoende beweging.

Beesel
Van de inwoners van Beesel vindt 65,5 procent hun eigen gezondheid goed tot zeer goed. Ruim 38 procent van hen heeft last van één of meerdere langdurige aandoeningen en 19 procent ervaart psychische klachten. Ruim 14 procent van de Beeselnaren heeft obesitas en bijna 47 procent vindt dat zij voldoende beweging krijgen.

Horst aan de Maas
De gezondste gemeente van Limburg is de gemeente Horst aan de Maas. Daar beoordeelt 74,5 procent van de inwoners hun gezondheid als goed tot zeer goed. Van hen ondervindt 29,5 procent één of meer langdurige aandoeningen en 20 procent heeft psychologische klachten. Het percentage inwoners met obesitas ligt in Horst aan de Maas op ruim 13 procent. Ruim 44 procent krijgt voldoende beweging. Landelijk gezien is Rozendaal de gezondste gemeente.

Lees meer over:

Gezondheid|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Gemeente in gesprek over mentale gezondheid jongeren

De gemeente Peel en Maas wil met jongeren in gesprek over hun mentale gezondheid. Doel van de gespre...