Panningen, Netherlands

Zorgroute Peel en Maas moet personeelstekort aanpakken

De gemeente Peel en Maas en zorgorganisaties gaan met een nieuw project het tekort aan personeel in de zorg aanpakken.
De redactie | 18 mei 2022 16:53 | Aangepast op 18 mei 2022 16:53
De deelnemers aan de Zorgroute Peel en Maas volgen een praktijkopleiding en gelijktijdig werken ze bij zorgorganisaties. Ze doen licht huishoudelijke hulp of ondersteunen kwetsbare mensen in hun eigen wijk.

Leertraject
"Het gaat om mensen die in een leertraject van een bepaalde periode een stage lopen. Dat kan in de wijk, bij Proteion Schoon of een andere zorgpartij", vertelt wethouder Anget Mestrom. Als ze de route succesvol afleggen, levert ze dat een MBO-(deel)certificaat of praktijkverklaring op, waarmee ze aan de slag kunnen in de zorg.

Partijen
Naast de gemeente Peel en Maas, Gilde Opleidingen, Porteion, Calibris Advies, zorgcentrum Vincent Depaul en Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen hebben zich aangesloten bij het initiatief. Hier kunnen de deelnemers dus een stage lopen.

'Zetje geven'
Sylvia Meulensteen van Zorgcentrum Vincent DePaul is blij met deze stap. "Ik vind het heel mooi om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om het zetje te geven om in de zorg te gaan werken. Ik zei volmondig ja om deel te nemen aan het project."

Anget Mestrom is ervan overtuigd dat ze het tekort aan personeel hiermee voor een deel kan aanpakken. "Hiermee kunnen we het tekort een beetje beknibbelen. Het tekort is heel groot, maar door te kijken welke mensen we kunnen helpen, hopen we deze mensen te kunnen stimuleren."

Lees meer over:

Zorgroute Peel en Maas|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Vijf deelnemers Zorgroute ontvangen diploma

Vijf deelnemers aan de zorgroute Peel en Maas hebben woensdag hun diploma uit handen van Gilde Oplei...