Panningen, Netherlands

ZVV Beringe verkoopt huid duur in doelpuntrijk duel

In een doelpuntrijk duel heeft ZVV Beringe de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In sporthal Piushof werd het 3-5 tegen ZVC Veenendaal.
De redactie | 29 april 2023 13:17 | Aangepast op 29 april 2023 13:17
Sterk begin
ZVV Beringe begon sterk aan de wedstrijd en kwam er in de eerste minuten een aantal keren kansrijk uit. In de derde minuut werd de ban gebroken door Bram Meeuwissen. Op de rand van het doelgebied omspeelde hij zijn tegenstander en schoot de bal strak in de kruising: 1-0. Daarna had ZVC Veenendaal het meeste balbezit, maar de bezoekers hadden moeite met het verdedigende Beringse blok. Na 13 minuten viel de gelijkmaker alsnog, toen keeper Jeremy Caessens een inschattingsfout maakte en de bal achter hem in het doel belandde. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand
van 1-1.

Debuut en blessures
In de tweede helft besloot coach Frank Brands zijn doelman te wisselen, waardoor de jonge Kas Vanlier mocht debuteren. Dat pakte goed uit, want hij kon zich meteen een aantal keren onderscheiden. ZVV Beringe hield het veld groot en dat resulteerde tot een goede versnelling van Marco Daniels. Uit onverwachte hoek schoot hij de 2-1 binnen. Vlak na de 2-1 vielen in kort tijdsbestek twee spelers van ZVV Beringe geblesseerd uit. Brands greep noodgedwongen terug op zijn jonge talenten en dat ging naar behoren. Zeven minuten voor tijd werd het 3-1 dankzij Guus Dielissen.

Comeback
In de slotfase van de wedstrijd liet ZVC Veenendaal zien dat niets onmogelijk is in het zaalvoetbal. In slechts twee minuten tijd was ZVV Beringe de voorsprong kwijt. De 3-2 viel na een goed actie van de spits en een schot uit een lastig hoek. De 3-3 rolde tergend langzaam binnen, nadat Vanlier was uitgespeeld. Niet veel later was de comeback van ZVC Veenendaal compleet, toen een rebound werd benut na een redding van Vanlier: 3-4. Ondanks pogingen om vol voor de gelijkmaker te gaan, viel de genadeklap voor Beringe. De scheidsrechter liet doorspelen na een ogenschijnlijke overtreding aan de kant van Veenendaal. Een vlotlopende aanval volgde en de 3-5 stond op het scorebord.

Zesde plek
Dankzij deze overwinning wint ZVC Veenendaal de tweede periode. Doordat concurrent JCK wist te winnen van Fermonia Boys, sluit ZVV Beringe dit eerste seizoen op landelijk niveau af op een zesde plek in de competitie.

Lees meer over:

Sport|Zaalvoetbal|ZVV Beringe|

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Handbal Extra Bevo Hc naar Special Olympics

Het Handbal Extra team van Bevo Hc gaat van 14 tot en met 16 juni naar de Special Olympics in Breda ...

Maasbreese ruiter valt in prijzen tijdens regio kampioenschappen in Merselo

Elisa Vaessen van de ruiterclub De Cowboys uit Maasbree wist een derde plek te bemachtigen tijdens d...

Lilian Nijskens wordt derde op NK

Atleet Lilian Nijskens heeft brons veroverd op het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn. Op de 60 m...

ZVV Beringe tegen Nederlands zaalvoetbalteam voor doven

Een bijzondere wedstrijd maandag voor ZVV Beringe in sporthal Piushof in Panningen. Het Nederlands z...

Hoe Peter de World Press Photo won met zijn foto van kopstoot Zidane

Het zal je maar gebeurden: één van de beroemdste sportfoto’s aller tijden schieten. Wie daarover kan...

Nieuwe coach voor ZVV Beringe 2

Jarno Steeghs wordt vanaf aankomend seizoen coach van ZVV Beringe 2. Hiermee wordt de selectie van d...