Panningen, Netherlands

Zweedse springruiter grote winnaar Sportgala

Henrik von Eckermann uit Kessel is de winnaar geworden van de gemeentelijke sporttrofee tijdens het Sportgala Peel en Maas. In DOK6 werden de sportprijzen van het jaar 2022 uitgereikt. Von Eckermann werd eerder op de avond uitgeroepen als sportman van het jaar. Vorig jaar kreeg hij de titel ook al.
De redactie | 15 april 2023 00:33 | Aangepast op 15 april 2023 00:33
De 41-jarige Henrik von Eckermann uit Zweden woont in Kessel. In augustus 2022 werden de wereldkampioenschappen voor springpaarden gehouden in het Deense Herning. Daar behaalde hij de gouden plak door in alle drie de rondes die gesprongen moesten worden, foutloos te blijven. Met het winnen van deze wedstrijd behaalde hij zoveel punten dat hij ook de nummer 1 van de wereldranglijst werd. Na de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio was dit opnieuw een succesjaar.

Talent van het jaar
Talent van het jaar werd schaker Siem van Dael. Het leven van de Meijelnaar staat volledig in het teken van schaken. Toen hij tien was, speelde hij op het jeugd-EK in Georgië. Hij werd in die tijd geholpen door een Chinese grootmeester die hem trainde. Inmiddels heeft Siem de HAVO afgemaakt en bestaat zijn leven alleen nog maar uit schaken.Iedere dag van de week is hij ermee bezig en meestal in het buitenland. Hij is daar meer dan 200 dagen per jaar. Ook nu, daarom kon hij niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Zijn vader nam de prijzen in ontvangst. Via een videoverbinding reageerde Siem op zijn overwinning.

Bijzondere waarderingsprijs
De bijzondere waarderingsprijs ging naar Ricardo Geeraets uit Panningen. Hij kreeg de prijs vanwege zijn sociale betrokkenheid om op een sportieve manier geld in te zamelen voor het goede doel. Voor KiKa haalde de sporter geld op door de marathons te lopen van New York, Tokyo, Chicago, Berlijn, Londen en Boston.

IKS-prijs
De IKS-prijs voor sporters met een beperking is sportinstituut Verhagen. Ieder jaar organiseert Rudi het Nihon Dutch Open Shenshu-toernooi. Het woordje ‘open’ gebruikt hij omdat het toegankelijk is voor alle mensen met een beperking ongeacht de beperking. Naast zijn rol als trainer maakt Rudi ook deel uit van verschillende bestuursgroepen binnen het aangepast judo. Zijn ultieme droom is om zijn Shenshu-toernooi toegankelijk te maken voor de minder bedeelde sporters. Hij zou graag ieder jaar een land uit willen nodigen waarbij de hele reis wordt verzorgd om deze sporters ook een podium te kunnen geven.

Sportploeg van het jaar
De heren 1 van ZVV Beringe werden gekozen als sportploeg van het jaar. Het zaalvoetbalteam van ZVV Beringe bestaat in hoofdzaak uit spelers uit Peel en Maas aangevuld met spelers uit omliggende gemeenten. Vorig seizoen promoveerde het team. 

De uitreiking van het twaalfde Sportgala Peel en Maas vond vrijdagavond plaats in DOK6. Er waren optredens en er was muziek van Lisa Selen.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Henrik Von Eckermann en paard King Edward prolongeren wereldbekertitel

Opnieuw zijn Henrik Von Eckermann en zijn paard King Edward de beste van de wereld. De Zweedse sprin...

Zweedse springruiter subliem naar laatste horde Wereldbekerfinale

Springruiter Henrik von Eckermann en zijn paard King Edward hebben donderdag op zeer overtuigende wi...

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Sportgala vrijdag live bij Omroep P&M

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is vrijdagavond live te zien bij Omroep P&M. De uitz...

Dit zijn de genomineerden voor de Iedereen Kans Sporten (IKS) prijs bij het Sportgala

Handbikester Chantal Haenen, rolstoeldansers Sjuul en Denise Walboomers en dansgroep DSG Expression ...