Panningen, Netherlands

AEM in Maasbree failliet

AEM was in 2019 aanwezig bij Dutch Mushroom Days. foto: AEM / Facebook
AEM in Maasbree is failliet. Het bedrijf heeft zelf faillissement aangevraagd, aangezien het niet aan betalingsverplichtingen kan voldoen.
Youri Buis | 10 augustus 2023 18:40 | Aangepast op 10 augustus 2023 18:40
Het bedrijf ontwikkelt en produceert klimaatcomputers en installaties voor de paddenstoelenteelt, compostering en tuinbouw.

Corona
AEM leed veel verlies tijdens de coronapandemie. Ten tijde daarvan had het bedrijf te maken met lagere omzetten en achterblijvende betalingen van klanten. De aangesterkte markt na de pandemie bleek onvoldoende om het faillissement te kunnen voorkomen.

Doorstart
Momenteel voert de directie van AEM gesprekken met de curator. Inmiddels hebben zich ook partijen gemeld die geïnteresseerd zijn in een doorstart en ook met hen wordt overlegd. De komende periode moet blijken of een doorstart daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Toekomst
Op korte termijn verwacht de curator meer duidelijkheid te kunnen bieden omtrent de toekomstperspectieven van AEM. Tot die duidelijkheid er is, blijft het bedrijf beschikbaar voor het afhandelen van calamiteiten en storingen.

Lees meer over:

Failliet|AEM|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Energiebedrijf GroeneWarmte Projecten B.V. failliet

Het bedrijf GroeneWarmte Projecten B.V. is failliet verklaard. De andere betrokken partijen zoeken u...

Maasbreese dakdekker failliet

Danny Vestjens Dakwerken uit Maasbree is door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. De dakspec...