Panningen, Netherlands

Alle verdachten van 'witwasfamilie' op vrije voeten

De vier mensen die vorige week zijn aangehouden in een grote witwaszaak, zijn allemaal op vrije voeten gesteld. Ze worden nog altijd verdacht van het witwassen van crimineel geld van Heldenaar John B. (60).
Deborah Parren | 5 oktober 2021 13:16 | Aangepast op 5 oktober 2021 13:16
Dat schrijft 1Limburg. Een woordvoerster van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) bevestigt de vrijlating van het viertal tegenover L1.

Familiezaken

Vorige week dinsdag vielen FIOD en politie binnen in verschillende panden in Helden, Kessel en Panningen. Het onderzoeksteam bezocht onder andere een autobedrijf in Panningen en appartementen boven een Heldense snackbar. De panden hebben allemaal een link met de veroordeelde crimineel John B. of zijn familie.


Zo is het autobedrijf van zijn broer Godfried (48) en diens vrouw en worden de doorzochte appartementen bewoond door de partner en de moeder van John.

Nauwe banden

Godfried, zijn vrouw én de partner van John behoorden tot het groepje arrestanten. De vierde verdachte is een 51-jarige man die tot enkele jaren geleden in nauw contact stond met John. Zijn advocate Gitte Stevens wil vooralsnog geen commentaar geven op de zaak. Ook Justus Reisinger, advocaat van de vrouw van Godfried, wil nu niets kwijt.


Crimineel geld

Marcel Heuvelmans, de advocaat die Godfried en de partner van John bijstaat, wil nog niet ingaan op de witwasverdenking zoals die er nu ligt. "Ik constateer alleen dat cliënten niet zijn voorgeleid en direct na hun verhoor zijn vrijgelaten." Hoe dan ook hadden de invallen veel impact op de familie. "Deze actie viel ze rauw op het dak. Het gaat altijd maar weer over John", vervolgt Heuvelmans. "Alles dat hij ooit heeft aangeraakt, is besmet, als ik justitie mag geloven."

De FIOD bracht op de dag van de invallen naar buiten dat het viertal wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld van John. Dat zou hij hebben verdiend met drugshandel. John zit zelf al geruime tijd in de gevangenis voor de vergismoord op Tanja Gurskaja, in 2012. Hij zou destijds opdracht hebben gegeven voor een aanslag op Tanja's man Wilmo.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...