Panningen, Netherlands

CDA: Slechte communicatie over proces hoogspanningslijnen

De CDA-fractie in Peel en Maas heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan het college over de hoogspanningslijnen die door Kessel-Eik en Kessel lopen.
Bart Nelissen | 16 juni 2020 21:02 | Aangepast op 16 juni 2020 21:02
Volgens het CDA communiceert het college slecht over de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek naar de verkabeling van de hoogspanningslijnen. Het college vroeg vorig jaar om dit onderzoek na herhaaldelijke vragen en druk vanuit de CDA-fractie.

“Het CDA heeft dit dossier hoog op de agenda staan”, zegt CDA-raadslid Roel Boots, die het onderwerp enkele jaren geleden samen met collega raadslid Ellis Kempeners op de politieke agenda plaatste. “We hebben hier al diverse keren via schriftelijke vragen, mondelingen vragen tijdens het vragenhalfuurtje, kadernota’s, begrotingsbehandelingen, opiniestukken en interviews bij de media aandacht voor gevraagd. We waren blij dat het college vorig jaar inzag dat een haalbaarheidsonderzoek een belangrijke eerste stap is in dit dossier, maar nu is het veel te lang stil.”

Het college heeft in april 2019 besloten het haalbaarheidsonderzoek bij TenneT aan te vragen. “Daar had de CDA-fractie om gevraagd en daar waren we dan ook content mee”, aldus raadslid Ellis Kempeners. “Helaas moeten we constateren dat er vanuit het college slecht wordt gecommuniceerd over dit onderwerp. De laatste keer dat er formeel met de raad over dit onderwerp is gecommuniceerd, dateert van 25 augustus 2019.” Het CDA schrijft dat zij tussentijds de vinger informeel aan de pols heeft gehouden, maar dat formele terugkoppelingen aangaande het proces te lang op zich laten wachten.

Het CDA wil weten of het haalbaarheidsonderzoek inmiddels is afgerond en wanneer de raad wordt geïnformeerd. Daarnaast wil de partij weten wanneer de raad een standpunt van het college kan verwachten aangaande de verkabeling van de hoogspanningslijnen. Ook vraagt het CDA hoe het college de raad beter gaat informeren over dit onderwerp. De schriftelijke vragen vanuit het CDA zijn ingediend door fractievoorzitter John Timmermans en raadsleden Roel Boots en Ellis Kempeners.

Meest gelezen

Vrouw wordt achtervolgd in eigen huis

De redactie | 21 nov 2022 22:34

Ricardo en Inge winnen Dancing Peel en Maas

De redactie | 25 nov 2022 20:49

Persoon aangehouden voor het stelen van kaas

De redactie | 21 nov 2022 22:47

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...