Panningen, Netherlands

CDA: Slechte communicatie over proces hoogspanningslijnen

De CDA-fractie in Peel en Maas heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan het college over de hoogspanningslijnen die door Kessel-Eik en Kessel lopen.
Bart Nelissen | 16 juni 2020 21:02 | Aangepast op 16 juni 2020 21:02
Volgens het CDA communiceert het college slecht over de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek naar de verkabeling van de hoogspanningslijnen. Het college vroeg vorig jaar om dit onderzoek na herhaaldelijke vragen en druk vanuit de CDA-fractie.

“Het CDA heeft dit dossier hoog op de agenda staan”, zegt CDA-raadslid Roel Boots, die het onderwerp enkele jaren geleden samen met collega raadslid Ellis Kempeners op de politieke agenda plaatste. “We hebben hier al diverse keren via schriftelijke vragen, mondelingen vragen tijdens het vragenhalfuurtje, kadernota’s, begrotingsbehandelingen, opiniestukken en interviews bij de media aandacht voor gevraagd. We waren blij dat het college vorig jaar inzag dat een haalbaarheidsonderzoek een belangrijke eerste stap is in dit dossier, maar nu is het veel te lang stil.”

Het college heeft in april 2019 besloten het haalbaarheidsonderzoek bij TenneT aan te vragen. “Daar had de CDA-fractie om gevraagd en daar waren we dan ook content mee”, aldus raadslid Ellis Kempeners. “Helaas moeten we constateren dat er vanuit het college slecht wordt gecommuniceerd over dit onderwerp. De laatste keer dat er formeel met de raad over dit onderwerp is gecommuniceerd, dateert van 25 augustus 2019.” Het CDA schrijft dat zij tussentijds de vinger informeel aan de pols heeft gehouden, maar dat formele terugkoppelingen aangaande het proces te lang op zich laten wachten.

Het CDA wil weten of het haalbaarheidsonderzoek inmiddels is afgerond en wanneer de raad wordt geïnformeerd. Daarnaast wil de partij weten wanneer de raad een standpunt van het college kan verwachten aangaande de verkabeling van de hoogspanningslijnen. Ook vraagt het CDA hoe het college de raad beter gaat informeren over dit onderwerp. De schriftelijke vragen vanuit het CDA zijn ingediend door fractievoorzitter John Timmermans en raadsleden Roel Boots en Ellis Kempeners.

Meest gelezen

Ongeval autocoureur; nachtcross stilgelegd

De redactie | 14 mei 2022 23:36

Gewonde bij aanrijding Maasbree

De redactie | 16 mei 2022 13:10

Op oude brommers door Nederland

De redactie | 10 mei 2022 16:31

Coureur weer thuis; duo wint Nachtcross

De redactie | 15 mei 2022 18:46

Lees ook

Testbus blijft in Panningen

De testbus van de GGD in Panningen bij het Huis van de Gemeente blijft zeker tot 17 januari staan. D...

Nieuwe poging om tractoren toe te laten op N277

De gemeente wil opnieuw aan de provincie voorstellen om tractoren toe te laten op de N277 tussen Maa...

Bevo Hc wint van Hasselt

Bevo HC heeft zaterdag in Hasselt met scherp geschoten tegen Initia Hasselt. De zwakke Belgen werden...

VNG roept gemeenten op informatie met Russen te blijven delen

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft naar alle gemeenten een brief gestuurd waarin staat ...

De verkiezingen volg je bij Omroep P&M

Omroep P&M volgt de gemeenteraadsverkiezingen van Peel en Maas en Beesel op de voet. Met elke dag ni...

Terugkijken: Het Slotedebat Peel en Maas

De lijsttrekkers van Peel en Maas gingen dinsdagavond nog een keer in debat in DOK6. In het slotdeba...