Panningen, Netherlands

Dit zijn de genomineerden voor het Sportgala Peel en Maas

De genomineerden voor de sportprijzen van Peel en Maas zijn zaterdag op Omroep P&M bekendgemaakt. Dit jaar worden de prijzen voor de jaren 2020 en 2021 uitgereikt.
Bart Nelissen | 21 februari 2022 09:39 | Aangepast op 21 februari 2022 09:39

Sportman/sportvrouw

In de categorie sportman/sportvrouw zijn springruiter Henrik van Eckermann, tafeltennisster Daantje Lommen en atleet Lilian Nijskens genomineerd.
 

Springruiter Von Eckermann uit Kessel won vorig jaar een gouden medaille bij de Olympische Spelen in Tokyo met het landenteam van Zweden. De uitvalbasis Peel en Maas is erg gunstig voor hem, vandaar dat hij in Kessel is gaan wonen.

Tafeltennisster Daantje Lommen is de vorige editie nog genomineerd bij de talenten en nu bij de categorie sportman/sportvrouw. Ze speelt in het eerste damesteam in de eredivisie bij Westa uit Wessem. In september 2021 behaalde ze een A-licentie.

Lilian Nijskens is als masteratlete een echt trainingsbeest. Na veel tegenslagen en twee ongelukken wist zij steeds terug te komen met hulp van haar huisarts/collega hardloopster. De twee gingen in september 2019 met elkaar aan de slag met als doel op de NK masters een medaille te halen.

Talenten
Genomineerd voor talent van het jaar zijn judoka Marlouk Colbers, voetballer Thomas Janssen en amazone Anouk Neefs.
 

De 14-jarige Manouk Colbers uit Panningen begon 10 jaar geleden met judo. Ze traint 14 uur per week bij de talentontwikkeling in Echt en gaat binnenkort naar Papendal. Ze won het Limburgse Kampioenschap en werd 3e op het Nederlands Kampioenschap.

Thomas Janssen uit Maasbree is een 14-jarige voetballer, die in opleiding is bij zijn favoriete club Ajax.

Anouk Neefs is een dressuuramazone die is opgegroeid tussen de paarden. Ze begon in 2010 met haar sport en is nu 7 dagen per week 3 uur per dag met haar paarden bezig. Neefs won de Limburgse Kampioenschappen en een internationale wedstrijd in Exloo.

IKS

Voor de IKS-prijs, de prijs voor sporters met een beperking, zijn Stichting Bes, het Bevo G-handbalteam en Marcel Schelberg genomineerd.

Stichting BES is in 2005 opgestart door onder andere Ben Coenders en een aantal buurtbewoners uit omgeving Horst. Dit is ontstaan omdat Ben een dochter heeft met een beperking. Er was voor deze doelgroep weinig tot geen aanbod voor wat betreft aangepast sporten. Daarom heeft hij zich met een aantal andere mensen bij elkaar gepakt om een jongeren beweeggroep mogelijk te maken.

Het G-handbalteam binnen Handbalclub Bevo bestaat al zo’n 7 jaar. De activiteit valt erg in de smaak en er zijn 17 spelers in dit team. De spelers in dit team zijn tussen de 17 en 55 jaar. Toegankelijk dus voor verschillende leeftijden.

Marcel Schelberg heeft als tiener een verkeersongeluk gehad. Een paar jaar geleden was hij zijn pijn zo beu dat hij besloten heeft zijn onderbeen te laten amputeren. Sinds 3 jaar voelt Marcel zich fitter en stelt hij zich telkens nieuwe sportdoelen. De deelname aan ‘Venlo Stormt’ (hindernisparcours) en de X-Triathlon heeft hij getrotseerd. Een langgekoesterde droom ging in 2021 in vervulling: het met een mountainbike beklimmen van Col de Galibier op een vrijdag en een dag later de Alp d’Huez.

Geen sportploegen

Omdat er vanwege de coronapandemie nauwelijks ploegen in actie zijn gekomen, heeft de organisatie besloten geen prijs voor beste sportploeg uit te reiken. De uitreiking van de overige prijzen vindt op 8 april plaats in DOK6.

Meest gelezen

Nieuwe woningen in oud Rabobank-pand in Panningen

De redactie | 21 sep 2022 14:34

De Heuf neemt tijdelijke energiemaatregelen

De redactie | 20 sep 2022 11:04

Lees ook

Wedstrijd Aalsmeer - Visé in de Heuf

De wedstrijd tussen Greenpark Aalsmeer en HC Visé BM wordt dinsdag 1 maart gespeeld in De Heuf in P...

Dwars Door Limburg op bezoek bij Sir Bash

De band Sir Bash timmert aan de weg. Met invloeden vanRadiohead, Red Hot Chili Peppers en Muse is Si...

Oproep IVN: ''Meer groen in Peel en Maas''

Het IVN Helden en omstreken wil dat er de komende jaren meer bomen worden geplaatst in de gemeente P...

Duur puntenverlies MVC’19

Derde klasse C koploper MVC’19 heeft donderdag 10 maart een kostbare 2-0 nederlaag geleden tegen M...

Eerste van 40 vluchtelingen opgevangen in Grashoek

In Grashoek zijn maandag de eerste vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht bij gezinnen. Deze vluc...

Long Course Weekend opnieuw uitgesteld

Het Long Course Weekend Holland – Beesel wordt weer uitgesteld. Het evenement wordt verplaatst naa...