Panningen, Netherlands

Een wethouder met pit, dat was Anget Mestrom

Anget Mestrom Foto: Stefan Koopmans
Een wethouder met karakter, pit en een duidelijke mening. Dat was Anget Mestrom. De Meijelse overleed donderdag. Ze was ongeneeslijk ziek. Sinds 2018 zat ze in het college van Peel en Maas.
De redactie | 6 juli 2023 22:32 | Aangepast op 6 juli 2023 22:32
Politiek stroomde bij de Meijelse door haar aderen. Ze was van 1998 tot 2008 raadslid en fractievoorzitter van de Fractie Werknemers Meijel. Daar streed ze voor het behoud van een zelfstandige gemeente Meijel. Tien jaar later zou ze wethouder worden in de gemeente, die in 2010 ontstond.

Drive
Met een gezonde drive ging Mestrom ervoor. Vol overgave stortte ze zich op de portefeuilles in het sociale domein en vitale gemeenschappen. Een bevlogen wethouder die ook wel eens licht ontvlambaar kon reageren in de raadzaal. Trots was ze op de kernen, wanneer de gemeenschappen zelf ergens de schouders onder hadden gezet. Zoals de hulp bij het huishouden, het Thoes Hoes in Maasbree of het Poelsplein in Panningen dat een zorgcomplex voor dementerende ouderen werd.

Lintje
In 2020 werd Mestrom benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar maatschappelijke inzet binnen Meijel. Zo was zij voorzitter van Harmonie Eendracht. Nadat ze in 2019 deze taak neerlegde, werd ze erevoorzitter van de muziekvereniging. Ook was ze voorzitter van de buurtvereniging.

Regie
Organiseren en regelen kon ze wel. Ze wist precies hoe ze de zaken geregeld wilde hebben. Zelfs bij haar afscheidsinterview had ze haar woordje klaar. Ze hield de touwtjes tot aan haar dood in handen. Zo vond ze het belangrijk dat er geen indianenverhalen over haar ziekte de ronde zouden doen. Daarom besloot ze zelf haar verhaal te doen voor de camera van Omroep P&M. Veel inwoners voelden steun bij haar verhaal en de openlijke manier waarop ze communiceerde. “What you see is wat you get.”

Wethouderschap
Na een tijdelijke stop vanwege haar gezondheid ging ze er vorig jaar weer helemaal voor. Ze had zich voorgenomen om acht jaar wethouder van Peel en Maas te zijn. In de tweede termijn ging ze het wel iets rustiger aan doen. Ze genoot van haar man, dochter en haar hond. Samen maakten ze wandelingen. Hun wens was om na acht jaar wethouderschap reizen te maken. Die droom werd bruut verstoord toen de kanker terugkeerde.

Dancing
Mestrom liet zich ondanks de tegenslagen niet kennen. Ze deed mee aan het dansprogramma Dancing Peel en Maas van Omroep P&M. Ze wilde laten zien dat iedereen mee kon doen aan het programma, ook al ben je ziek.

Knipoog
De laatste maanden ging haar gezondheid verder achteruit en moest de wethouder haar taken neerleggen. Toch bleef ze geïnteresseerd in de gemeenschappen en bezocht ze zelfs nog enkele initiatieven, zoals het Thoes Hoes in Maasbree. Twee weken geleden was ze nog aanwezig bij het afscheid van gemeentesecretaris Leon Breukers. Ook dat was Anget Mestrom: attent en een schouderklopje. Of zelfs met een knipoog.

Lees meer over:

Anget Mestrom|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Eerbetoon aan Anget Mestrom: “De knipoog was kenmerkend”

Het overlijden van wethouder Anget Mestrom (59) is bij velen hard aangekomen. Veel inwoners kenden h...

Bedroefde reacties na overlijden wethouder

Politici reageren bedroefd op het nieuws dat wethouder Anget Mestrom donderdag is overleden. Haar co...

Wethouder Anget Mestrom overleden

Anget Mestrom is donderdag overleden. De Meijelse wethouder van Lokaal Peel en Maas was ongeneeslijk...

Zieke Anget Mestrom geeft laatste interview: "Ik heb graag mijn steentje bijgedragen"

De gezondheid van wethouder Anget Mestrom (59) gaat zodanig achteruit, dat ze niet meer terugkeert a...

Wethouder Mestrom legt taken tijdelijk neer vanwege ziekte

Anget Mestrom legt vanwege ziekte voor de komende maanden haar taken als wethouder van de gemeente P...