Panningen, Netherlands

Fortuna Sittard Vrouwen op bezoek bij VV Bieslo

Samantha van Diemen, speelster van Fortuna Sittard, deelt handtekeningen uit aan de fans.
Donderdag kwamen de vrouwen van Fortuna Sittard op bezoek in Beesel. Eerst gaven zij een clinic aan de aanwezige kinderen. Daarna was het tijd voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de vrouwen van VV Bieslo, aangevuld met speelsters uit Baarlo.
Youri Buis | 13 juni 2023 17:42 | Aangepast op 13 juni 2023 17:42
Verbinden
“Dit zijn volgens mij mooie omstandigheden om lekker bezig te zijn,” zegt de trainer van Fortuna Sittard Vrouwen, Roger Reijners. Na een succesvol seizoen, waarin Fortuna debuteerde in de Vrouwen Eredivisie en daar knap als derde eindigde, maakt de ploeg een rondgang door Limburg. “We zijn in het zuiden geweest. In de regio Maastricht en in Sittard, waar we trainen. Nu richting Roermond en iets meer richting het noorden. Leuk om zo met elkaar te kunnen verbinden,” aldus Reijners.

‘Beste tegenstander tot nu toe’
Anna Knol, verdediger bij Fortuna Sittard Vrouwen, sluit zich bij de woorden van haar trainer aan. “Het is superleuk om tegen deze meiden te voetballen en natuurlijk ook de clinic ervoor,” zegt Knol in de rust van het duel. Sommige toeschouwers langs de zijlijn durven niet te optimistisch te zijn. Zo klinken er voorspellingen van 0-20 en 1-12. Toch zit er volgens Knol geen recorduitslag in. “Ik denk dat we de 25 vandaag niet gaan halen. Dit is de beste van de drie tegenstanders tot nu toe,” doelt Knol op de twee voorgaande oefenwedstrijden van de Eredivisieploeg.

Tegoedbon
Bij VV Bieslo zijn ze maar wat blij om de vrouwen van Fortuna Sittard te ontvangen, zo ook trainer Maurice Cruysberg. Er was al langer contact tussen beide clubs om een avond als deze te organiseren. “Eén van onze leden heeft bij Roger Reijners op school gezeten, zo is het contact gaan rollen,” legt Cruysberg uit. “Afgelopen jaar hadden we Roger uitgenodigd op onze jaarvergadering om wat te komen vertellen over het vrouwenvoetbal. Toen hebben we hem een tegoedbon gegeven om een keer een training of wedstrijd bij Bieslo te doen. Dat hebben we vandaag ingewisseld.”

‘Uitslag zegt niets’
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-13. Er is echter niemand die van de uitslag wakker ligt. “Het gaat alleen om het plezier en dat de meiden kunnen laten zien wat ze kunnen. Je probeert tegenstand te bieden, maar je weet gewoon dat de tegenstander beter is,” zo analyseert Cruysberg na afloop van de wedstrijd. “We zeiden van tevoren dat we moesten proberen een goal te maken. Volgens mij hebben we een kans gehad om bij de goal te komen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Maar 0-13, dat zegt verder niets.”

Meest gelezen

Massagesalon in pand voormalig bordeel Maasbree

De redactie | 10 jun 2024 19:09

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

De redactie | 9 jun 2024 20:55

Lees ook

Reguliere seizoen amateurvoetbal voorbij: Dit zijn de resultaten van de clubs uit Beesel en Peel en Maas

Het reguliere seizoen van het amateurvoetbal is voorbij. Voor de meeste teams in de gemeenten Beesel...

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

De vrouwen van VV Baarlo zijn maandag kampioen geworden van de vierde klasse. Een 3-1 overwinning op...

MVC’19 zoekt trainer voor damesteam

Altijd al trainer willen zijn van een damesvoetbalteam? Dat kan nu bij MVC’19 in Maasbree. De club i...

Rik Driessen langer bij Bieslo

Hoofdtrainer Rik Driessen blijft twee seizoenen langer bij VV Bieslo. De trainer heeft zijn contract...