Panningen, Netherlands

Gemeente wil boa’s blijven inzetten

De proef voor de inzet van de boa’s in Peel en Maas is succesvol. Na een pilot zijn de ervaringen met buitengewoon opsporingsambtenaren positief. Daarom wil de gemeente ze de komende jaren blijven inzetten. Het gaat om een bedrag van 110.000 euro per jaar.
De redactie | 4 juli 2023 09:06 | Aangepast op 4 juli 2023 09:06
Burgemeester Wilma Delissen zegt dat de inzet van de boa’s een “belangrijke meerwaarde is bij het houden van openbare orde en handhaving.” Daarnaast hebben de boa’s een taak in het ontlasten van politieagenten.

Klachten
Het aantal meldingen is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. De ambtenaren houden toezicht op de leefbaarheid en veiligheid in de openbare ruimte. Zo zijn ze aanwezig bij de weekmarkt in Panningen en andere evenementen. Ook kunnen ze controles uitvoeren.

Extra ogen en oren
“De boa’s zijn onze extra ogen en oren”, zegt burgemeester Delissen. Onlangs waren de boa’s betrokken bij het oprollen van een hennepkwekerij. “Dat is mooi en ik hoop dat de gemeenteraad het voorstel wil omarmen.” Tijdens de behandeling van de kadernota buigt de gemeenteraad over dit plan.

Lees meer over:

Boa|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Onderzoek naar kerk Maasbree

Jari Janssen | 17 mei 2024 10:51

Lees ook

Inzet boa’s in Peel en Maas wordt verlengd

De gemeente Peel en Maas gaat de inzet van de boa’s verlengen. Dat stelt het college voor in de begr...