Panningen, Netherlands

Heldense helpt bij vrijspraak flatmoord Rosmalen

De Heldense Karlijn Cox heeft een bijdrage geleverd aan de vrijspraak van Rob B. uit Rosmalen. Hij werd deze week vrijgesproken vanwege in de zogenoemde 'flatmoord'.
De redactie | 9 september 2022 16:45 | Aangepast op 9 september 2022 16:45
Rob B. werd in 2007 in hoger beroep veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Hij zou zijn vriendin Regie van den Hoogen met een mes hebben vermoord. Rob B. heeft altijd ontkend. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie, na nieuw onderzoek, vrijspraak en daarmee is de veroordeling van B. mogelijk een ernstige rechtelijke dwaling.

Criminologie
Tien jaar geleden dook de Heldense in de zaak. Ze was toen beginnend student criminologie. Voor het project 'Gerede Twijfel' deed ze ondrezoek. Al gelijk zag Karlijn dat er gekke dingen. "Deskundigen waren niet onafhankelijk van elkaar. De bloedbaddeskundige was al op het plaats delict geweest. Later in het onderzoek heeft hij alweer opgeroepen als deskundige. Dat is niet wenselijk." Ook zagen de onderzoekers dat het mes op foto's verkeerd lag. Twee rapporten werden tot op de bodem opnieuw onderzocht.

Vrijspraak
Deze week werd Rob B. vrijgesproken. "Ik ben blij dat zijn naam gezuiverd is en dat hij met zijn familie verder kan, maar eigenlijk is het ontzettend verdrietig." Ook vraagt de Heldense zich af waarom de zaak zo lang heeft geduurd. "In 2014 was al duidelijk dat er mogelijk een gerechtelijke dwaling was, maar als de kans aanwezig is, dat er een fout is gemaakt waarbij mensenlevens op het spel staan, snap ik niet dat het zolang heeft moeten duren."

Lees meer over:

Heldense|Rosmalen|Flatmoord|

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De redactie | 4 mrt 2024 14:56

Lees ook

Heldense bij laatste 5 vrouwen Boer Zoekt Vrouw

De Heldense Marion zit bij de laatste vijf vrouwen van boer Jouke in het tv-programma Boer Zoekt Vro...