Panningen, Netherlands

Kessel zet zich op de kaart als romantisch maasdorp

Na een valse start van het toeristenseizoen door Corona pakt Kessel de draad weer op. De horeca- en recreatieondernemers in het Maasdorp kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.
Bart Nelissen | 15 juni 2020 10:33 | Aangepast op 15 juni 2020 10:33
Dorpsoverleg Kessel doet haar best om daar een steentje aan bij te dragen. Zo zijn recent de verouderde ANWB-bewegwijzerborden vervangen door nieuwe borden waarop Kessel zich presenteert als romantisch Maasdorp. Met het plaatsen van zes borden bij belangrijke invalswegen naar Kessel wordt dit thema onder de aandacht gebracht onder de vele bezoekers en passanten van Kessel.

Recent werd ook bekend dat Kessel in een verkiezingen van de ANWB is genomineerd als ‘Mooiste dorp van Nederland’. Een longlist van 50 dorpen wordt deze zomer nader bestudeerd en dan rolt er eind augustus / begin september een winnaar uit. Omdat de jury door Corona niet alle dorpen kan en wil bezoeken, hebben leden van de werkgroep Kessel Branding de jury voorzien van een inzending voorzien van informatie, beeldmateriaal en streekproducten. Van de 50 genomineerde dorpen wordt onder andere een boek gemaakt. Quinten Lange is schrijver van dat boek en bezocht Kessel recent tijdens een bliksembezoek. Tussen een bezoek aan Griendstveen en Steyl was er tijd voor een bezoek aan Kessel. Samen met een collega maakte de schrijver een rondje Markt-Veersepad-Maasboulebard en vervolgens kregen ze een rondleiding door Kasteel De Keverberg. Al wandelend via de Ondersteweg – onder andere langs de baggergaten, jachthaven en Hoeve De Middelt – vervolgden ze hun werkbezoek op weg naar Steyl. Het boek met de vijftig mooiste dorpen, waaronder Kessel, verschijnt in september.

Lees ook

Gemeente Peel en Maas steunt Oekraïners

Het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de nieuwe partij D66 Peel en Maas heb...

Baarlo weer succesvol

Baarlo heeft donderdag ook haar derde inhaalwedstrijd gewonnen. In de 3e klasse C wist Baarlo in Osp...

IVN Helden zoekt nieuw clubgebouw

Het IVN Helden is naarstig op zoek naar een eigen ruimte. De vereniging voor natuureducatie heeft mo...

In gesprek met de lijsttrekker: Rian Janssen

Rian Janssen is de lijsttrekker van Samen Verder in de gemeente Beesel. Vier jaar geleden deed de pa...

Hier kun je in Beesel stemmen

We mogen weer naar de stembus om een rood bolletje in te kleuren. Aan de hand van de stemmen wordt e...

''Voor elke inwoner een boom''

In Kessel en Kessel-Eik wordt medio april gestart met het planten van de bomen uit het 7.319-Bomenpl...