Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kogel door de kerk: 400 arbeidsmigranten op camping Nieuwe Hof

24 september 2021

De kogel lijkt door de kerk: op camping Nieuwe Hof in Meijel worden 400 arbeidsmigranten gehuisvest. De gemeente Peel en Maas heeft een omgevingsvergunning afgegeven.

De afgelopen periode konden er zienswijzen tegen het plan worden ingediend. Dat werd volop gedaan: 87 zienswijzen kreeg de gemeente binnen.

Grondwal
Volgens campingeigenaar Léon Kanters hadden die vooral te maken met wegen en de omgeving. "Zoals verkeersremmende maatregelen en verlichting langs het fietspad naar het dorp", vertelt hij. "We hebben ze gerubriceerd en dan komt het terug op een paar punten zoals verkeer, zicht, overlast en zwerfvuil." Zo wordt er nu een grondwal om het terrein gelegd. "Om het terrein visueel te onttrekken van de omgeving."

Door één deur
Het is de bedoeling dat op het braakliggend campingterrein aan de Vieruitersten één complex komt met meer gebouwen. "De mensen moeten wel door één deur naar binnen en buiten." Dat heeft volgens Kanters voordelen bij het registreren voor het nachtregisters. Een verblijfsaanbieder moet de overnachtingen van - in dit geval - de arbeidsmigranten registreren. "Ook is het makkelijker voor permanent toezicht."

Kei harde eis
"Er geldt de kei harde eis dat het huisvesten van arbeidsmigranten na tien jaar stopt. Dan heeft de camping geen recreatiebestemming meer, en wordt het terrein teruggegeven aan de buurt", legt de exploitant uit.

Het is nog gissen wanneer de eerste arbeidsmigranten op de voormalige camping wonen. "We wachten met bouwen totdat de vergunning onherroepelijk is."