Panningen, Netherlands

Lancering cultuureducatieprojecten in Peel en Maas

Een foto van de eerste bijeenkomst Fotografie Jac Willekens
Op Het Bouwens in Panningen worden vrijdag negen culturele projecten gelanceerd ter bevordering van de educatie in de gemeente Peel en Maas.
De redactie | 21 november 2022 18:51 | Aangepast op 21 november 2022 18:51
Het gaat volgens de initaitiefnemers om projecten waarbij kunst, cultuur en erfgoed verrassende en experimentele verbindingen maakt met educatie. De oproep voor deze nieuwe initiatieven is ontstaan uit het in juli opgestarte Cultuureducatie Peel en Maas. Een lokaal cultuureducatienetwerk, waar cultuurmakers, organisaties en educatie gebruik van kunnen maken. Dit initiatief is opgestart vanuit LokaalC (cultuureducatie met kwaliteit Noord-Limburg) in samenwerking met Gemeente Peel en Maas, Bibliotheek Maas en Peel, Cultuurpad en het Bouwens van der Boijecollege.

Samenwerkingsprojecten
Vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur is de derde bijeenkomst bij het Bouwens van der Boijecollege, waarbij de negen experimentele samenwerkingsprojecten gepresenteerd worden door de initiatiefnemers van de projecten. Daarnaast is er een tafelgesprek waarbij tien jongeren van de school discussiëren over stellingen zoals het belang en hun verwachtingen met betrekking tot cultuur en educatie.

Geïnteresseerden zijn welkom om te komen luisteren en actief deel te nemen. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan via: info@cultuureducatiepeelenmaas.nl.

Lees meer over:

educatie|cultuureducatie|

Meest gelezen

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Inloopmoment voor mensen met burn-out klachten

De redactie | 29 nov 2022 17:14