Panningen, Netherlands

Mick uit Panningen schrijft boek over transitie naar man

Van jongs af aan weet Mick Beumers uit Panningen het zeker: hij is een jongen. Alleen is hij in het verkeerde lichaam geboren. Mick heet dan nog Pien. Inmiddels zit er een sterke, zelfverzekerde man van begin 20. Mick onderging een transitie van vrouw naar man en heeft zijn levensverhaal beschreven in een boek.
Henk Janssen | 25 oktober 2022 17:32 | Aangepast op 25 oktober 2022 17:32
"Be yourself, be Mick" is de titel van het boek. Met de hulp van Ardie Joosten uit Panningen heeft hij de afgelopen jaren aan het boek gewerkt. Ardie gaf hem bijles en toen ze het verhaal van Mick hoorde zei ze: 'hier kun je wel een boek over schrijven'.

Tweeling
In het boek beschrijft Mick dat hij zich altijd al een man heeft gevoeld. Waar zijn tweelingzus meisjeshobby's had, speelde Mick (toen Pien) niet met poppen en wilde ze jongenskleding dragen. Dat bracht veel onzekerheid met zich mee. Het omkleden bij de gym vond hij een verschrikking. Hij kreeg veel steun van zijn gezin. Er volgden veel gesprekken met psychologen en artsen. Uiteindelijk werd het traject gestart om ook lichamelijk een man te worden.

Lastige periode
Op Omroep P&M vertelt Mick dat het geen makkelijke periode was. Er ontstonden medische complicaties. Ondanks dat, heeft hij geen spijt van zijn beslissing. Wel vond Mick het lastig om over te praten. Nu het boek is verschenen, gaat dat veel beter. Toch weet niet iedereen dat hij als meisje is geboren. "Mijn klasgenoten weten het niet. Als ze het nu horen, vind ik het prima", zegt hij. Eerder vertelde Mick wel aan zijn klasgenoten wat er aan de hand was. "Dat waren moeilijke momenten", slikt hij. Samen met de docent werd een gesprek voorbereid. De klasgenoten reageerden positief.

Huisarts
Huisarts Marc Prudon heeft een hoofdstuk gescheven in het boek. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld. "De huisarts heeft me erg goed geholpen. In het begin durfde ik mijn lichaam niet aan hem te laten zien. Later moest hij spuiten zetten. Ik ben hem heel dankbaar dhoe hij mij heeft geholpen en de steun die hij mij heeft gegeven."

Scholen
Nu het boek is uitgebracht, willen Ardie en Mick lessen op scholen gaan geven, om het verhaal van Mick te gaan vertellen. Hun boodschap: iedereen moet zichzelf kunnen zijn.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Man (75) vermist in omgeving Panningen

De politie was vrijdagmiddag in de omgeving van Panningen op zoek naar een 75-jarige man die was ver...

Deze bands staan op het FIK Festival

Tijdens het Festival in Kepèl is er live muziek. De bands LOTØS, Lockdown en Greasy Grips treden op ...

Gewonde na aanrijding in Panningen

Bij een ongeval in Panningen is donderdagmiddag een kind gewond geraakt.

Paasmarkt Panningen druk bezocht

De paasmarkt in Panningen heeft maandag ruim tienduizend bezoekers getrokken. Van heinde en verre kw...

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...