Panningen, Netherlands

Muziek van Ton Engels in film

Van 21 t/m 24 april 2022 vindt vanuit het epicentrum in Venlo de zesde editie van het Limburg Film Festival plaats. Een recordaantal van 70 films werd ingezonden. Daaruit heeft de selectiecommissie er 49 geselecteerd waarvan 14 premières.
De redactie | 31 maart 2022 22:05 | Aangepast op 31 maart 2022 22:05
Op 23 en 24 april 2022 is de muzikale theatervoorstelling Lang laeve ‘t laeve! te zien met unieke filmbeelden uit de collectie van het Limburgs Museum met live de medewerking van Ton Engels, Frans Pollux en Mike Roelofs.

Bewegende beelden uit archief
Traditiegetrouw toont het Limburgs Museum tijdens het Limburgs Film Festival een voorstelling met telkens een andere theatrale vorm. Het Limburgs Museum heeft 1.500 films op celluloid en zo’n 2.500 videobanden in hun collectie. Uit dit assortiment bewegende beelden die teruggaan naar 1910, heeft Frank Holthuizen dit jaar filmbeelden gezocht die het leven vieren. “De voorstelling Lang laeve ’t laeve! voert de kijker mee door de sleutelmomenten uit het leven. Te zien is de cyclus van het leven van geboorte tot de dood. Singer-songwriter Ton Engels heeft op basis van de beelden speciaal voor deze voorstelling zes liedjes geschreven,” zegt de conservator van het Limburgs Museum.

Grote sleutelmomenten
Ton Engels zingt in het Pannings dialect teksten over de geboorte, kindertijd, pubertijd, werk, de ouder wordende mens en de laatste levensfase. In de songs van Engels passeert het leven op microniveau. De snel veranderende wereld om ons heen krijgt een extra laag mee in de teksten van Frans Pollux. “Hij vertelt over de grote sleutelmomenten in de wereld. Aan bod komen onder meer corona, de digitale revolutie, oorlogen, onkerkelijken en overstromingen. Ook dit verhaal wordt ingekleurd met beeldmontages, zoals journaalbeelden.” Pianist Mike Roelofs is verantwoordelijk voor pakkende soundscapes in de voorstelling.

De voorstelling is te zien in De Maaspoort – Boermanszaal in Venlo op zaterdag 23 april om 17.00 uur en 20.00 uur. De lengte van de voorstelling is 60 minuten.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Man (75) vermist in omgeving Panningen

De politie was vrijdagmiddag in de omgeving van Panningen op zoek naar een 75-jarige man die was ver...

Deze bands staan op het FIK Festival

Tijdens het Festival in Kepèl is er live muziek. De bands LOTØS, Lockdown en Greasy Grips treden op ...

Gewonde na aanrijding in Panningen

Bij een ongeval in Panningen is donderdagmiddag een kind gewond geraakt.

Paasmarkt Panningen druk bezocht

De paasmarkt in Panningen heeft maandag ruim tienduizend bezoekers getrokken. Van heinde en verre kw...

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...