Panningen, Netherlands

Muziek van Ton Engels in film

Van 21 t/m 24 april 2022 vindt vanuit het epicentrum in Venlo de zesde editie van het Limburg Film Festival plaats. Een recordaantal van 70 films werd ingezonden. Daaruit heeft de selectiecommissie er 49 geselecteerd waarvan 14 premières.
De redactie | 31 maart 2022 22:05 | Aangepast op 31 maart 2022 22:05
Op 23 en 24 april 2022 is de muzikale theatervoorstelling Lang laeve ‘t laeve! te zien met unieke filmbeelden uit de collectie van het Limburgs Museum met live de medewerking van Ton Engels, Frans Pollux en Mike Roelofs.

Bewegende beelden uit archief
Traditiegetrouw toont het Limburgs Museum tijdens het Limburgs Film Festival een voorstelling met telkens een andere theatrale vorm. Het Limburgs Museum heeft 1.500 films op celluloid en zo’n 2.500 videobanden in hun collectie. Uit dit assortiment bewegende beelden die teruggaan naar 1910, heeft Frank Holthuizen dit jaar filmbeelden gezocht die het leven vieren. “De voorstelling Lang laeve ’t laeve! voert de kijker mee door de sleutelmomenten uit het leven. Te zien is de cyclus van het leven van geboorte tot de dood. Singer-songwriter Ton Engels heeft op basis van de beelden speciaal voor deze voorstelling zes liedjes geschreven,” zegt de conservator van het Limburgs Museum.

Grote sleutelmomenten
Ton Engels zingt in het Pannings dialect teksten over de geboorte, kindertijd, pubertijd, werk, de ouder wordende mens en de laatste levensfase. In de songs van Engels passeert het leven op microniveau. De snel veranderende wereld om ons heen krijgt een extra laag mee in de teksten van Frans Pollux. “Hij vertelt over de grote sleutelmomenten in de wereld. Aan bod komen onder meer corona, de digitale revolutie, oorlogen, onkerkelijken en overstromingen. Ook dit verhaal wordt ingekleurd met beeldmontages, zoals journaalbeelden.” Pianist Mike Roelofs is verantwoordelijk voor pakkende soundscapes in de voorstelling.

De voorstelling is te zien in De Maaspoort – Boermanszaal in Venlo op zaterdag 23 april om 17.00 uur en 20.00 uur. De lengte van de voorstelling is 60 minuten.

Meest gelezen

Nieuwe woningen in oud Rabobank-pand in Panningen

De redactie | 21 sep 2022 14:34

De Heuf neemt tijdelijke energiemaatregelen

De redactie | 20 sep 2022 11:04

Lees ook

Derbywinst Kessel en Panningen

In de 4e klasse E stonden zondag drie derby’s op het programma. Panningen won ruim van BEVO uit Be...

Nieuwe film van Ruud Lenssen te zien in Panningen

Filmmaker Ruud Lenssen, bekend van de documentaires ‘Wei’ en ‘Thuisland’, heeft zijn nieuwe ...

Medewerkers centrum Panningen opgeleid tot dementiehulpverleners

Medewerkers en ondernemers van het Panningse centrum krijgen workshops om opgeleid te worden tot dem...

Nieuw album Ton Engels komt in september uit

Het nieuwe album van Ton Engels heeft de titel "Noeit mier werken" gekregen en komt in september uit...

Ruit ingeslagen bij sushirestaurant in Panningen

Bij een voormalig sushirestaurant in de Beatrixstraat in Panningen is een ruit ingeslagen. Ook is er...

Spandoek ''Freedom For Ukraine'' vernield

Het spandoek met de tekst ''Freedom For Ukraine'' dat tussen twee bomen aan de JF Kennedylaan in Pan...