Panningen, Netherlands

MVC’19 op drempel kampioenschap

Joris Timmermans (links) twee treffers tegen HBSV Foto Math Geurts
Zondag 15 mei leek MVC19 even de champagneflessen te mogen ontkurken, want Baarlo keek in de slotminuut tegen een 1-2 achterstand tegen RKSVO, maar in de blessuretijd boog Baarlo deze achterstand om in een wonderbaarlijke 4-2 zege. MVC’19 moet nog een week wachten om feest te vieren. Komende zondag 22 mei moet het bij MMC Weert winnen, dan is de Maasbreese ploeg kampioen.
De redactie | 16 mei 2022 18:49 | Aangepast op 16 mei 2022 18:49
Donderdag 12 mei wist MVC'19 de lastige klip IVO in Velden te omzeilen. MVC’19 had voor rust de beste kansen. Marco Daniëls opende na 10 minuten de score. Vlak voor rust sloeg MVC’19 weer toe. Door een mooie uittrap van keeper Tim van Rensel werd een fraaie aanval opgezet. Rob Custers en Paul van den Kerkhof brachten Ron van den Kerkhof MVC’19 op 2-0. Na de pauze kwam IVO middels een mooi doelpunt terug tot 2-1 Vervolgens duurde het nog tot de 65e minuut, voordat MVC’19 definitief afstand kon nemen. Met een mooie stiftbal scoorde invaller Joris Timmermans. In de 68e minuut bepaalde Marco Daniëls de eindstand op 4-1 in Maasbrees voordeel.

Titel
Zondag kon MVC'19 de titel binnenhalen, wanneer de ploeg zelf zou winnen van HBSV en Baarlo zou verliezen van RKSVO. MVC’19 moest vlak voor aanvang van de wedstrijd twee vervangingen aanbrengen. Tweede keeper Rick van der Zee moest de geblesseerd geraakte Tim van Renselaar vervangen, terwijl Joris Timmermans Yannick Muijsenberg verving. Na 5 minuten nam laagvlieger HBSV brutaal de leiding door Stan Keunen. Het antwoord had MVC’19 snel klaar. In de 8e minuut kon Joris Timmermans na goed doorzetten van Ron van den Kerkhof de gelijkmaker scoren. Het mooiste had MVC’19 echter bewaard tot vijf minuten voor rust. Rob Custers schoot de bal op de lat, waarna Joris Timmermans de 2-1 kon binnentikken. Nog geen minuut later stond de 3-1 op het scorebord. De voorzet van Paul van den Kerkhof werd door zijn broer Ron van den Kerkhof verzilverd. Nog voor rust werd het zelfs 4-1 voor MVC’19 toen Bart Crienen Marco Daniëls in stelling bracht, Na rust speelde MVC’19 bij vlagen HBSV van 't veld. De invallers Juul Albers en Mike Peeters combineerden naar hartenlust. In de 65e minuut lanceerde Juul Albers Mike Peeters die de 5-1 op het scorebord zette. Het slotakkoord was van HBSV. Joep Smits kopte de 5-2 binnen.

Weert
Nog geen kampioenschap op 15 mei, maar de Maasbreese ploeg wil de benodigde drie punten binnenhalen tegen MMC Weert. Vele Maasbreese supporters zullen in Weert een feestje willen vieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Lees meer over:

MVC'19|Kampioen|

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

MVC’19 kampioen, Koningslust degradeert

MVC ’19 uit Maasbree is dankzij treffers van Joris Timmermans en Bart Crienen kampioen geworden in...

MVC’19 doet sportieve plicht

MVC’19 heeft zondag haar sportieve plicht vervuld tegen Haelen. Marco Daniëls was geblesseerd, de...

Maasbreese Jens Jacobs debuteert in betaald voetbal

Jens Jacobs uit Maasbree heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt in het betaald voetbal. De rechtsbac...

MVC’19 wint bekerwedstrijd van Venlosche Boys

MVC’19 heeft zaterdag een zwaarbevochten overwinning behaald op eerste klasser Venlosche Boys. De ...

MVC’19 speelt gelijk tegen VV Sittard en bekert verder

MVC’19 heeft zondag gelijk gespeeld tegen tweede klasser VV Sittard. Gezien de spelverhoudingen en...

MVC’19 verliest kansloos van De Valk

MVC’19 speelde zondag na 30 jaar weer een competitiewedstrijd in de 2e klasse. De tegenstander was...