De naam refereert aan de veerpont die vlakbij ligt. Ook heet de straat vlakbij de locatie Veers.
Op den Berg
Bijna 25 jaar werkte Mirko de Boer als kok bij het restaurant in de Heldense Bossen. Na het overlijden van zijn compagnon Henk Verwegen in 2016, waarmee hij jarenlang een ondernemersduo vormde, nam zijn vrouw die taken over. "Dat klikte er goed. Zij regelt alles aan de voorkant, zodat ik me op de keuken kan richten", vertelt Mirko. Nu zijn zoon ook het koksvak is ingerold, gaan ze samen een nieuwe uitdaging aan.
Hoger niveau
Belangrijkste reden noemde de Kesselnaar eerder dat zijn zoon graag op een hoger niveau wil koken dan dat nu bij het Heldense restaurant gebeurt. "In Helden doen we heel veel met buffetten, bruiloften, uitvaarten; alles gaat door elkaar. In Kessel doen we alleen lunch en diner. Dat zorgt ervoor dat ik meer overzicht en rust krijg."
Volgend jaar
Begin volgend jaar openen de deuren van het restaurant. "We willen het goed doen en gaan pas open wanneer alles klaar is", vertelt De Boer.