Panningen, Netherlands

Nieuwe kappersopleiding: grote kans op vast dienstverband

Kappers kunnen mogelijk snel een vast dienstverband krijgen Foto: Unsplash
Met ingang van het schooljaar 2022 – 2023 start kappersketen Change-Les Artistes-Praedé met Gilde Opleidingen een praktische kappersopleiding. Het doel van deze opleiding is om kappers op te leiden voor de kapperszaken van het bedrijf. Studenten worden naast het volgen van een opleiding ook ingezet in de praktijk.
De redactie | 22 juni 2022 15:38 | Aangepast op 22 juni 2022 15:38
Begeleiding
Kenmerkend aan deze nieuwe opleiding is dat leerlingen in kleine groepjes van maximaal vijf personen individueel één dag per week worden begeleid in het vakleercentrum Change-Les Artistes-Praedé kappers en de andere twee dagen binnen de kapsalons van Change-Les Artistes-Praedé. Daarnaast volgen de leerlingen twee dagen les bij Gilde Opleidingen om de theoretische en de basis van de praktische vaardigheden aan te leren. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig mbo-kappersdiploma.

Actief meewerken
"Door deze opzet kunnen ze al heel snel in de salon actief meewerken en dat is aantrekkelijk", zegt eigenaar Maurice Vervoort. "De kappers die de leerlingen in de salons begeleiden hebben veel ervaring binnen de nationale en internationale kapperswereld."

Inschrijven
Er zijn 15 beschikbare plekken voor deze nieuwe (BOL)opleiding, die start in september 2022 en tussen de 2,5 en 3 jaar duurt. Kappers die de opleiding afsluiten met een diploma, kunnen een vast dienstverband krijgen.

Samen verder
Begin van het jaar zijn Les Artistes, met zaken in Kessel, Horst, Roermond en Geleen, en Change samen verder gegaan. Change heeft zaken in Panningen en Venlo.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03