Panningen, Netherlands

Behoeftepeiling voor nieuwe school in Meijel

Odilia Rens (Buurtonderwijs), Danielle Verbugt (oudercoördinator OBS Meijel), Sara en Rutger Nieuwenhuis (Stichting Kansrijk), Nicole Corstjens en Michaela Vullings (OBSM).
Een initiatiefgroep in Meijel wil een tweede basisschool in Meijel starten. Ouders met kinderen van 2, 3 en 4 jaar kunnen met een ouderverklaring het initiatief steunen.
De redactie | 5 juli 2022 13:29 | Aangepast op 5 juli 2022 13:29
Keuzevrijheid
"Met een tweede basisschool in Meijel krijgen de ouders van nu en in de toekomst keuzevrijheid in het onderwijs. Op deze manier kan elk kind in Meijel het onderwijs krijgen dat het beste bij hem/haar past zodat het zich optimaal kan ontwikkelen en zijn/haar talenten kan ontplooien", zo vertelt Danielle Verbugt. Zij is een van de initiatiefnemers. Haar kinderen kunnen volgens haar zich onvoldoende ontwikkelen op een grote school zoals basisschool Den Doelhof. "Dat wil niet zeggen dat het niet goed is wat ze doen op de school", vult ze aan. "Dat is voor elk kind anders."

Peiling
Een groep ouders wil al een langere tijd een openbare school stichten in Meijel. Het initiatief wordt niet door de gemeente gesteund. Dat openbare karakter wordt nu even losgelaten, om aan te tonen dat er een behoefte is onder ouders wordt er eerst een behoeftepeiling gehouden.

Meer plekken
Dat gebeurt niet alleen in Meijel, ook in andere dorpen. Zo wordt bekeken of ook in Venray, Roermond en Venlo scholen gesticht kunnen worden die aansluiten bij de Agora middelbare scholen, zoals die ook in Panningen en Roermond liggen. In Weert werden eerder niet genoeg handtekeningen opgehaald. "Vandaar dat we aanhaken op dit initiatief", zegt ouder Rutger Nieuwenhuis. "Al vanaf 2017 zijn we bezig. We hopen een doorstart te kunnen maken via het initiatief in Meijel."

Ouderverklaringen
Er moeten dus vier nieuwe basischolen komen en nog eens drie nieuw agora middelbare scholen. Om een nieuwe basisschool te realiseren in Meijel zijn 100 ouderverklaringen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar nodig van ouders uit Meijel en omgeving. Tot midden oktober kunnen de ouderverklaringen online worden ingediend bij DUO. Als er voldoende behoefte blijkt te zijn, kan een aanvraag worden ingediend.

Meest gelezen

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Gemeente zet schapen in op deze plekken

De redactie | 8 jul 2024 16:52

Lees ook

Oppe Koffie in Meijel viert tienjarig bestaan

Koffie wordt er al al 10 jaar geschonken in Meijel, bij Oppe Koffie. De kleinschalige dagbesteding v...

Stultiëns wint Omloop der Zevenheuvelen

Sabrina Stultiëns heeft zondag de De Omloop der Zevenheuvelen in Berg en Dal bij Nijmegen gewonnen. ...

Natuurorganisaties verzetten zich tegen komst paardenhouderij Meijel

Stichting VEEN en Behoud de Peel doen dinsdag in de commissievergadering een voorstel aan de gemeent...

Verbouwing Egchelse school blijkt na onderzoek beste optie

Het college van Peel en Maas wil het schoolgebouw van De Kemp in Egchel vernieuwen en voor een deel ...

Inbreker steelt brievenbus in Meijel

In de nacht van maandag op dinsdag is een brievenbus gestolen bij een woning aan de Molenhaagweg in ...

Nieuwe jeu de boulesbaan in Meijel

In Meijel is de nieuwe jeu de boulesbaan geopend. De baan wordt gebruikt voor de competitie van de M...