Panningen, Netherlands

Bewoners mogelijke 'sloopwoningen' voelen zich niet gehoord

Een van de woningen die mogelijk gesloopt wordt Omroep P&M
De bewoners van de woningen die mogelijk gesloopt worden in het centrum van Panningen zijn boos en voelen zich niet gehoord. Ze verzetten zich tegen de plannen van de gemeente om hun woningen te slopen om er parkeerplekken aan te leggen.
De redactie | 2 maart 2023 13:47 | Aangepast op 2 maart 2023 13:47
Vier stellen die wonen aan de Julianastraat, Beatrixstraat en Patersstraat hebben zich verenigd. Hun woningen, en die van nog drie anderen, wil de gemeente gebruiken om de Leerlooierstraat door te kunnen trekken naar de Patersstraat. Daar zouden parkeerplekken worden aangelegd om het Raadhuisplein verkeersvrij en groen in te richten. De bewoners vinden vooral dat ze niet gehoord zijn door de gemeente.

TIP-groep
"Er is een TIP-groep die als klankbord fungeert", vertelt Roel Schmidt, een van de bewoners. "Hier mogen we niet in zitten, omdat wij een direct belang hebben. Ondernemers met een belang mogen wel in deze groep zitten. Wij voelen ons niet gehoord", zegt hij.

Gezin
Andrea en Kevin Thielen kochten hun huis aan de Julianastraat om er hun gezin groot te brengen in het Panningse centrum. Ze willen niet opnieuw verhuizen. "We krijgen vragen van onze kinderen wat er met ons huis gaat gebeuren. Er is zoveel onzekerheid." Dat geldt ook voor Ruud Knubben en Bianca Bokop. Na jaren zoeken vonden ze een huis in Panningen, in de straat waar Bianca groot werd gebracht. Een jaar later ontvingen ze het bericht van de plannen dat hun woning mogelijk gesloopt kan gaan worden.

Brief
"Het zijn maar plannen, zei de gemeente", aldus de bewoners. "Maar de plannen worden straks wel werkelijkheid en we hebben geen perspectief." In een brief aan het college hebben de bewoners hun zorgen geuit. Ze sommen een aantal argumenten tegen de
sloop op. Toch twijfelen ze of het zin heeft. Ze vinden dat er te veel gestuurd is naar het voorstel dat er ligt en dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar plannen zonder sloop.

Voorstander
Niet iedereen is tegen de plannen. Rick Hendricks is een van de bewoners wiens huis in alle scenario's moet worden gesloopt. Toch staat hij achter de plannen. Hendricks ziet de plannen juist als een kans voor het Panningse centrum. "Het is goed voor het centrum, de hittestress en de doorstroming. Er komen netto meer parkeerplaatsen bij en het Raadhuisplein wordt groen."

Gemeenteraad
Wethouder Wanten liet eerder weten zorgvuldig met de bewoners om tafel te gaan zitten wanneer de plannen doorgaan. Dinsdag buigt de raad zich over de plannen in een commissievergadering. Op 21 maart valt de beslissing en krijgen de bewoners eindelijk duidelijkheid. Tot die tijd voeren de bewoners gesprekken met lokale policiti om hun standpunt naar voren te brengen.

Lees meer over:

Centrum|Sloopwoningen|Panningen|

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Gaslek op Vosberg in Panningen

Bij graafwerkzaamheden op de Vosberg in Panningen heeft vrijdagochtend een graafmachine de gasleidin...

Onduidelijkheid over toekomst warmte koude-net Panningen blijft

Het is onduidelijk wat het faillissement van Groene Warmte betekent voor het project om een warmte k...

"BOEMvol" plein bij Bonte Boete Belaeving

Vastelaovendvierend Peel en Maas kwam zaterdag naar Panningen voor de Bonte Boete Belaeving. De orga...

Zesde Bonte Boete Belaeving werkt met cup-to-cup systeem

De zesde editie van de Bonte Boete Belaeving vindt zaterdag plaats. Op vastelaoveszaterdag zal het p...

Slagerij Rutten maakt beste grillworst van Limburg

Slagerij Rutten uit Panningen is tijdens de Grote Grillworsttest in de prijzen gevallen. Zo werden z...

Twee gewonden bij botsing bestelbusjes in Panningen

Twee bestelbusjes zijn zaterdagochtend in Panningen in botsing gekomen. Daarbij zijn twee gewonden g...