Panningen, Netherlands

'Het was Zondag in het Zuiden' in première

De musical 'Het was Zondag in het Zuiden' met muziek van Rowwen Hèze is zondagavond in première gegaan. Het stuk gaat over het hoogwater van de Maas in Limburg in 1993.
De redactie | 24 juli 2023 09:03 | Aangepast op 24 juli 2023 09:03
Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die de provincie overrompelde. De Heilige Antonius, gespeeld door Buddy Vedder, neemt het publiek in De Doolhof in Tegelen mee naar december van dat jaar.

Hoofdrollen
Hoofdrollen zijn er onder andere voor Renée van Wegberg uit Horst, Hein van der Heijden, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten. Tim Stoter uit Sevenum en Jip Verdellen uit Venlo spelen in het ensemble. Ook is er een rol weggelegd voor L1-presentator Tom Doesborg.

Muziek
Bij de première waren de bandleden van de band uit America aanwezig. Zij hoorden nummers als 'D'n duvel is los', November, De Neus Umhoeg, Auto, vliegtuug en natuurlijk Zondag in het Zuiden voorbij komen. Musicalsterren als Simone Kleinsma en Nandi van Beurden waren ook aanwezig. Uit Peel en Maas spelen Elise van Wordragen en Francis Lijssen in het stuk.

Voorstellingen
De voorstelling in de openlucht wordt zes weken opgevoerd. Het is een productie van Toneelgroep Maastricht en de Maaspoort. Servé Hermans is producent en regisseur.

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

'Het was Zondag in het Zuiden' keert terug in 2024

Het was Zondag in het Zuiden, de musical over het hoogwater in Limburg, komt volgend jaar terug.