Panningen, Netherlands

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Hoveniersbedrijf Herman Vaessen uit Maasbree gaat uitbreiden. Er gaat een nieuw pand komen aan de Kanaalweg. Het moet verschillende voordelen voor het bedrijf en omwonenden bieden.
Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45 | Aangepast op 13 mei 2024 13:45
Te klein
“Het wordt allemaal een beetje te klein”, vertelt directeur van het bedrijf Ralf Vaessen. “We gaan een pand bouwen met kantoren, een hal en werkplaatsen erbij. Als je hier rondkijkt, zie je overvolle parkeerplaatsen. Bij de kantine moeten mensen buiten staan. We hebben onvoldoende plek voor een opleidingsruimte. Ook om gasten te ontvangen hebben we te weinig ruimte.”

Voordelen
Daarom wordt het volgens Vaessen tijd om uit te breiden en zo toekomstbestendig te worden. De uitbreiding heeft voordelen voor werknemers, ruimteverdeling, parkeergelegenheid en verkeerssituatie. 

Nieuwe locatie
“Het hele kantoorgebeuren nemen we mee naar de nieuwe locatie”, legt de directeur uit. “Het oude terrein gaan we herbestemmen. We gaan bijvoorbeeld een opleidingslokaal maken.” Op het nieuwe terrein komt een hal van ongeveer 3500 vierkante meter. Daar kunnen alle bedrijfsauto’s gestald worden.

Oude Heldenseweg
De uitbreiding zal ook een verlichting zijn voor de Oude Heldenseweg. De medewerkers komen namelijk in de nieuwe situatie via de Kanaalweg. Ook de ritten die met bedrijfswagen gereden worden, gaan voornamelijk over de Kanaalweg. Alleen de wagens die organisch afval moeten lossen op de Leemvenweg moeten nog via de Oude Heldenseweg rijden.

Bouw
De schop moet na de zomer de grond ingaan. Eind 2025 moet de nieuwe locatie beschikbaar zijn. “We hebben tijd, want we kunnen onze werkzaamheden doorzetten op de huidige locatie. Op een bepaalde dag zullen we dan gaan verhuizen naar de nieuwe locatie.

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Tientallen reacties op uitbreidingsplan Egchels varkensbedrijf

Als het aan zo’n vijftig particulieren en vier milieuorganisaties ligt, mag de uitbreiding van de va...

Nieuwe weg voor uitbreiding bedrijventerrein in Maasbree

Voor de uitbreiding van bedrijventerrein De Schor in Maasbree stelt het college van Peel en Maas voo...

Noord Limburgs Groen wijzigt naam in NLG Buitenkansen

Hoveniersbedrijf Noord Limburgs Groen wijzigt haar naam in NLG Buitenkansen. Het bedrijf wil de comb...