Panningen, Netherlands

Fusie voetbalclubs Panningen en Egchel: gemeente gaat locatie onderzoeken

De voetbalclubs van Panningen en Egchel gaan fuseren onder de naam PEC'20. De doelstelling van de clubs is om de komende jaren te gaan voetballen op het sportcomplex van SV Panningen aan de Wilhelminastraat. Ondertussen wordt er een definitieve locatie gekozen.
De redactie | 30 juni 2023 15:34 | Aangepast op 30 juni 2023 15:34
"Je kunt het vergelijken met een huwelijk", zegt Peter Wulms van SV Panningen. "Je hebt verliefd, verloofd en getrouwd. We zijn nu verloofd."

Gezamenlijke jeugdopleiding
De clubs werken sinds 2014 toe naar deze fusie. De verenigingen schreven een plan voor een samenwering. Dat resulteerde uiteindelijk in een gezamenlijke jeugdopleiding in 2020, die al de naam PEC'20 draagt. Dat staat voor Panningen Egchel Combinatie. Beide clubs zien de noodzaak van de fusie. Peter Wulms van SV Panningen: "We zijn straks tien jaar aan het samenwerken." Ook René Sillekens ziet dat de samenwerking met de jeugd haar vruchten afwerpt: "Het is één club geworden. Dat is mooi om te zien. Dit moet doorgetrokken worden naar de senioren."

Samenwerking
De omvang van de club van Egchel wordt steeds kleiner. "Je loopt tegen de kosten van de accommodatie en het rondkrijgen van de teams. Dat is voor ons de reden om de samenwerking te zoeken", aldus Sillekens. Voorzitter Wulms van Panningen vult aan: "We willen voor elke leeftijdsgroep minimaal twee teams hebben. Wanneer je 18 spelers voor één team hebt, is dat te veel. Als je er twee teams van kunt maken, is dat veel beter."

Instemmen
Drie vierde van de leden van SV Egchel stemde voor de fusie. De leden van de Panningse club moeten nog formeel instemmen, maar gaven al eerder een mandaat voor een voorbereiding van een fusie. Toch zijn er ook zorgen. Het dorpsoverleg van Egchel is bang dat de leefbaarheid van het dorp in gedrang komt als de voetbalclub niet meer in Egchel ligt. Als voorbeeld noemen ze een bezoek aan het plaatselijke café na afloop van de wedstrijden. De clubs vinden dat hier ook een taak voor de ondernemer ligt: "Zij zullen de teams aan zich moeten verbinden, net zoals bijvoorbeeld Café Pierke dat in Panningen deed."

Locatiekeuze
De locatiekeuze is voor de clubs lastig. Daarom leggen ze de bal bij de gemeente, die eigendom is van de gronden. Wethouder Nijssen gaat een onderzoek uit laten voeren. Er wordt onderzocht welke locatie het meest geschikt is voor de fusieclub. Panningen-Noord ligt wellicht voor de hand, maar niets is zeker, volgens de wethouder. "Het complex van Egchel ligt op een locatie tussen de twee kernen en in het Pius Park. Daar liggen ook mogelijkheden." Ook een andere locatie behoort tot de mogelijkheden, al maakt de wethouder wel de kanttekening dat de gemeente niet veel grond in eigen bezit heeft.

Tijdelijke locatie
Totdat de uiteindelijke locatie is gevonden, wordt er gespeeld op de velden van SV Panningen. De jeugdteams spelen - zoveel mogelijk - vanaf seizoen 2023-2024 in Panningen. De senioren spelen vanaf het fusieseizoen 2024-2025 op twee locaties. Daarvoor moeten er wel tijdelijke maatregelen getroffen worden, vindt de Panningse club. Het gaat dan om een opwaardering van trainingsvelden en een toevoeging van kleedlokalen. Eind 2024 moet het fusietraject zijn afgerond. Dat staat los van de uiteindelijke locatiekeuze. De wethouder wil het onderzoek op korte termijn door een extern bureau laten uitvoeren.

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De redactie | 4 mrt 2024 14:56

Vrouw (20) vermist in Panningen

Youri Buis | 4 mrt 2024 21:48

Lees ook

SV Panning kan geen potten breken tegen SV Blerick

Panningen trad aan tegen SV Blerick, titelkandidaat in de 3e klasse c. Onder een stralend voorjaarsz...

Leden SV Panningen en SV Egchel geven groen licht: fusie gaat door

De voetbalclubs van Panningen en Egchel gaan definitief samen verder. De leden van SV Panningen en S...

Panningen pakt kostbare punten in de thuiswedstrijd tegen Hegelsom

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, drie rode kaarten, diverse gele kaarten en twee ...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Tim van Ophoven blijft tweede team SV Panningen trainen

Tim van Ophoven blijft in het nieuw seizoen het tweede team van SV Panningen trainen en gaat samenwe...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...