Panningen, Netherlands

Gedeelde scootmobielen: ‘een grote uitkomst’

Samen gebruik maken van scootmobielen: een proef met gedeelde mobielen in Meijel loopt sinds vorig jaar. Inwoners kunnen op aanvraag gebruik maken van de vervoersmiddelen. De deelnemende partijen en gebruikers zijn positief, al mag er meer gebruik van worden gemaakt.
Bart Nelissen | 21 juni 2023 11:01 | Aangepast op 21 juni 2023 11:01
Ongebruikt
Vaak worden scootmobielen een groot deel van de dag niet gebruikt. Daarom werd een proef bedacht om deze vervoersmiddelen te delen. De gemeente regelde voor de vervoersmiddelen en sloot een verzekering af. Door woonstichting Antares is een ruimte beschikbaar gesteld waar de mobielen kunnen staan. Sint Jozef Wonen en Zorg zorgt voor de reservering.

Slecht ter been
Jan Trines is een van de gebruikers. “Toen ik van het initiatief hoorde, ben ik naar Antares gegaan heb ik contact opgenomen. Ik ben slecht ter been en dit is voor mij een uitkomst.” Mensen die gebruik maken van de mobielen, krijgen een korte training van Medipoint Trines volgde deze training, die volgens hem goed te doen was. Nu heeft hij een pasje waarmee hij de mobielen kan reserveren.

Toekomst
De twee scootmobielen zijn niet alleen voor bewoners van Sint Jozef Wonen en Zorg. Ook andere inwoners kunnen er gebruik van maken. De pilot duurt 1 tot 1,5 jaar. Bij een succes kunnen er meerdere mobielen worden aangeschaft. 

Lees meer over:

Scootmobielen|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Proef met delen van scootmobielen in Meijel

In het nieuwe huurappartementencomplex vlakbij Sint Jozef Wonen en Zorg in Meijel gaan inwoners twee...