Panningen, Netherlands

Gemeenteberichten verdwijnen uit de HALLO

De gemeente Peel en Maas stopt vanaf volgend jaar met het publiceren van de gemeenteberichten in het huis-aan-huisblad, HALLO Peel en Maas. De berichten worden vanaf 1 januari 2024 via andere kanalen verspreid. Ook stopt de gemeente met de uitgifte van een gemeentegids.
Bart Nelissen | De redactie | 22 juni 2023 11:07 | Aangepast op 22 juni 2023 11:07
De gemeente Peel en Maas publiceert al enkele jaren de gemeenteberichten en het raadsnieuws in het huis-aan-huisblad HALLO Peel en Maas. Eind 2023 loopt deze overeenkomst af. Het college heeft besloten om niet verder te gaan met het plaatsen in het blad. In 2022 bedroegen de kosten voor de publicaties in het weekblad € 87.000.

Bezorging
De klachten over de slechte bezorging van de HALLO heeft ook een rol gespeeld, zo laat het college weten. Lang niet alle inwoners ontvangen het blad meer. Wat het stoppen voor gevolgen heeft voor de uitgifte van de HALLO, is nog niet bekend.

Nieuwsbrief
De afgelopen periode is onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Zo wil de gemeente in gaan zetten op de nieuwsbrief die nu al verspreid wordt. Ook met Omroep P&M worden afspraken gemaakt om de berichten te publiceren op Tekst-TV en wordt gekeken naar aanvullende mogelijkheden. Gedacht wordt om de berichten te verspreiden in openbare gebouwen, zoals bibliotheken en gemeenschapsaccommodaties. De verwachting van de gemeente is dat de kosten voor de publicaties via andere kanalen aanzienlijk lager gaan uitvallen.

Gemeenschapshuizen en bieb
De komende periode wordt de nieuwe manier van het publiceren van de gemeenteberichten uitgewerkt. Er wordt een plan van aanpak opgesteld om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van overheid.nl en de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Daarnaast worden afspraken gemaakt met Omroep P&M over de publicatie van gemeenteberichten op TekstTV.

Einde gemeentegids
De gemeente gaat ook stoppen met de gemeentegids. In januari 2023 is de gids voor het laatst uitgegeven en hierop eindigde de overeenkomst met uitgever Akse Media. De gids werd vorig jaar beperkt verspreid. Bij afhaalpunten konden inwoners de gids meenemen. Mogelijk gaat Akse Media de gids in eigen beheer uitgeven.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Gemeente publiceert gemeenteberichten niet meer in HALLO

De gemeente Peel en Maas publiceert de wekelijkse gemeenteberichten vanaf 1 november 2023 niet lange...

Uitgever HALLO verwacht veel abonnementen

Uitgeverij Kempen Media denkt dat de lezers de HALLO niet bij het grofvuil neerzetten. Mike van Kemp...

HALLO vanaf november niet meer huis-aan-huis bezorgd

De HALLO Peel en Maas wordt vanaf 1 november niet langer gratis huis-aan-huis verspreid. Uitgever Ke...

Uitgever HALLO wil bezorgproblemen aanpakken met meer afhaalpunten

De uitgever van de HALLO in Peel en Maas en Horst aan de Maas wil meer afhaalpunten toevoegen om de ...

Onderzoek: "Teksten raadsnieuws in weekblad te lang"

De teksten van het raadsnieuws op de gemeentepagina van de gemeente Peel en Maas in de HALLO Peel en...