Panningen, Netherlands

Jonge ondernemers brengen kookboek uit met verhalen uit de regio

Een kookboek met daarin recepten met lokale producten. Denise Vlieks uit Baarlo en Linsey Basten uit Meijel maakten het kookboek ´Kiek ´ns heej´. Het bevat recepten met producten van ondernemers uit de regio, bereidt door chefs van lokale restaurants.
De redactie | 6 december 2023 10:08 | Aangepast op 6 december 2023 10:08
"Vaak weet je niet waar je eten vandaan komt toch? En weet je eigenlijk wel wie ervoor zorgt dat jij dat lekkere bord met eten voor je krijgt in een restaurant of lunchroom?", zo vertellen de dames. "In dit boek vind je persoonlijke verhalen uit de regio. Op deze manier krijgt de persoon achter het product en gerecht een gezicht én een podium. De gesprekken zijn aangevuld met recepten, met een hoofdrol voor de producten die lokaal verkrijgbaar zijn."

Verhalen ondernemers
In totaal doen 26 ondernemers uit Peel en Maas en Leudal mee. Naast recepten staan er ook verhalen van de ondernemers in het boek, zoals die van Kaasboer met de rode pet uit Baarlo. "Wij werden benaderd en vonden het leuk om mee te doen", vertelt kaasboer Ard van Heeswijk.

HAS
Linsey en Denise behaalden dit jaar hun diploma bachelor diploma Food Innovation aan de HAS Green Academy. Ze leerden elkaar kennen op het voetbalveld. Daar stonden ze als tegenstanders tegenover elkaar. "We zijn begonnen als fanatieke tegenstanders en inmiddels hebben we naast een goede vriendschap een bedrijf, waar al onze kwaliteiten en passies in terug komen." Zo houdt Denise van koken en is de passie van Linsey is fotograferen. "We zijn super trots op het resultaat. Het heeft twee jaar geduurd, maar nu kan iedereen er van genieten."

Verkrijgbaar
De boeken zijn te verkrijgen bij ondernemers in de regio en de VVV's in Heythuysen, Meijel en Baarlo.

Lees meer over:

Kiekje in de keuken|

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56