Panningen, Netherlands

Limburg maakt zich op voor nat en winderig weer

De regio kan zich woensdag voorbereiden op een dag vol regen en harde wind. Het KNMI heeft een waarschuwing afgegeven vanwege zware windstoten. Voor de zuidelijke provincies geldt code geel, andere provincies hebben te maken met code oranje en het noordwesten van het land zelfs met code rood vanwege storm Poly.
De redactie | 5 juli 2023 08:51 | Aangepast op 5 juli 2023 08:51
In Limburg worden tussen 8:00 uur en 13:00 uur windvlagen verwacht met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur. Bovendien trekken er meerdere regenbuien over de provincie, waarbij zo'n 10 tot 15 millimeter regen wordt voorspeld. Later op de dag neemt de wind af en kunnen er zonnige perioden zijn met temperaturen rond de 20 à 21 graden.

Weg
Weggebruikers moeten tijdens de woensdagochtendspits rekening houden met een onstuimige rit. De ANWB waarschuwt voor windstoten en buien, wat files langer kan laten uitvallen dan normaal.

Voorspellingen
Na woensdag blijft het donderdag droog in Limburg en stijgt de temperatuur naar zo'n 24 graden. Vanaf vrijdag wordt het stralend zonnig en warm. In het weekend kan het zelfs tropisch warm worden, met temperaturen tussen de 32 en 34 graden.

Lees meer over:

Winderig|Weer|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Zomers OLS op komst: waterpunten geplaatst

Het OLS in Meijel wordt naar verwachting zomers warm met temperaturen rond de 25 graden. De organisa...