Panningen, Netherlands

Dit was Koningsdag 2024 in Peel en Maas

Koningsdag werd in de gemeente Peel en Maas uitbundig gevierd, ondanks het bij vlagen slechte weer. Zo waren er activiteiten in Baarlo, Beringe, Kessel, Maasbree en Panningen. De traditionele koningsmarkten vonden ook weer plaats.
Youri Buis | 29 april 2024 18:36 | Aangepast op 29 april 2024 18:36
Gedecoreerden
De feestdag begon in het Huis van de Gemeente in Panningen, waar de gedecoreerden uit Peel en Maas bijeenkwamen op uitnodiging van afzwaaiend burgemeester Wilma Delissen. Voor de laatste keer sprak zij op Koningsdag de inwoners met een lintje toe. “Waar de koninklijke familie vandaag de verjaardag van onze koning Willem-Alexander viert in Emmen, doen wij dat traditiegetrouw hier in ons Huis van de Gemeente. En natuurlijk op al die andere plekken in Peel en Maas waar mensen samenkomen om deze mooie dag met elkaar te vieren.”

Lokale evenementen
In Helden konden bezoekers genieten van het evenement Kingsgarden, dat werd georganiseerd door De Zoes en Switch. “We merken dat steeds meer jeugd en volwassenen op zoek zijn naar iets om te doen op Koningsdag, maar niet ver willen reizen”, zegt Timo, mede-organisator van Kingsgarden. “De tijd die je in de bus zit, kun je beter besteden door gewoon hier met het fietsje naartoe te komen.”

In de buurt
Veel feestvierders zijn op Koningsdag te vinden op grote festivals verder weg, maar voor Ilse is een lokaal evenement als Kingsgarden ideaal. “Ik kan hier gewoon lekker feesten met mijn vrienden in de buurt en ik kan met de fiets komen”, lacht ze. Jim werd door zijn vrienden uitgenodigd om mee naar Helden te gaan. “In een stad is het altijd veel te druk met weinig bekenden. Dit is gewoon veel gezelliger”, aldus de bezoeker van Kingsgarden.

Activiteiten
In Panningen konden kinderen meedoen aan clinics van de brandweer en Hockeyclub Peel & Maas. Ook waren er spellen en springkussens, net als in Baarlo, Kessel en Maasbree. In laatstgenoemde kern werd het jubileum van het Kennedyplein gevierd met een optreden van de Beuzelband.


Lees ook

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Peel en Maas?

Het is een spannende dag in de gemeente Peel en Maas. Vanavond draagt de gemeenteraad de nieuwe burg...

Plannen voor hal met karaoke, sportsbar met 50 tv-schermen en curlingbaan bij A67

Er komt mogelijk een grote evenementenhal in Sevenum naast de A67, genaamd 60Seven. In de hal moeten...

Gemeenteraad draagt nieuwe burgemeester op 14 mei voor

De gemeenteraad van Peel en Maas komt op 14 mei in een extra besloten vergadering bijeen om een besl...

Ondanks regen een feestelijke Koningsdag

Ondanks de regenbuien was het zaterdag een feestelijke Koningsdag. Burgemeester Delissen ontving ged...

Switch en DOK6 verzorgen koningsdagfeesten in Peel en Maas

Met koningsdag zullen er verschillende grote feesten zijn in de gemeente Peel en Maas. Zo ook bij Sw...

Meer leerlingen in Peel en Maas hebben behoefte aan extra ondersteuning op school

Het aantal leerlingen dat behoefte heeft aan extra ondersteuning op school, is in Peel en Maas opnie...