Panningen, Netherlands

Gemeente start verkeersproef in centrum Panningen

De gemeente Peel en Maas start maandag 9 oktober met de eerste verkeersproef in het centrum van Panningen. Het maakt deel uit van een onderzoek naar de herinrichting van het Panningse centrum.
De redactie | 4 oktober 2023 15:48 | Aangepast op 4 oktober 2023 15:48
Om het centrum toekomstbestendig te maken, moet er wat gebeuren. Dit voorjaar ging een streep door sloop van woningen en het parkeervrij maken van het Raadhuisplein. Er moet een nieuw ontwerp en plan worden gemaakt. Een onderdeel daarvan is het doen van verkeersproeven. Momenteel vindt er een nulmeting plaats.

Eenrichtingsverkeer
Op een gedeelte van de Raadhuisstraat wordt vanaf maandag tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Het verkeer kan tijdens de proef van de Patersstraat richting de Leerlooierweg rijden, maar niet andersom. Wel is het mogelijk vanuit de Leerlooierweg en de Julianastraat op het Raadhuisplein te parkeren. Deze verkeersproef duurt tot en met zondag 19 november 2023 en wordt aangegeven met verkeersborden.

Minder parkeerplekken
In de toekomstige situatie komen er minder parkeerplaatsen op het Raadhuisplein. Daarom worden er tijdens deze proefperiode ook een aantal plaatsen op dit plein afgesloten. "Dit doen we om te ervaren wat dit betekent voor de parkeerdruk en verkeersstromen in het gebied. Overigens kunnen de afgesloten parkeerplaatsen worden benut om fietsen te stallen", zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

Tweede proef
Op maandag 26 februari 2024 start een tweede proef. Deze duurt tot en met zondag 7 april 2024. In deze periode wordt de kruising Raadhuisstraat – Julianastraat afgesloten voor autoverkeer. Ook deze tijdelijke situatie wordt aangegeven met verkeersborden. Deze tweede proef vindt plaats na de drukkere periode tussen Kerstmis en carnaval.

Ontwerp
De gemeente is gestart met het opstellen van een ontwerp voor de nieuwe inrichting van het gebied. Er wordt een meedenkgroep gevormd, die samen met de gemeente dit ontwerp gaat vormgeven. De gemeente is voor deze groep nog op zoek naar 1 of 2 bewoners van de Julianastraat, Beatrixstraat, Patersstraat, Raadhuisplein en Raadhuisstraat.

Lees ook

Wisselende reacties op verkeersproef in centrum Panningen

Eenrichtingsverkeer in het centrum van Panningen. Het is wennen voor de bezoekers. Voor de herinrich...

Gemeente gaat verkeersproeven doen in centrum Panningen

De gemeente gaat verkeersproeven uitvoeren in het centrum van Panningen. Dat gebeurt voordat het geb...

Geen woningsloop voor herinrichting centrum

Er worden geen woningen gesloopt voor de herinrichting van het centrum in Panningen. De gemeenteraad...

Ondernemers Raadhuisstraat tegen verdwijnen parkeerplaatsen

De ondernemers aan de Raadhuisstraat spraken dinsdag tijdens de raadsvergadering hun zorgen uit over...

Herontwikkeling centrum Panningen: wat kiest de raad?

Het wordt dinsdagavond spannend in de gemeenteraad. De herontwikkeling van het Panningse centrum sta...

PvdA/GroenLinks wil aanpassing voorstel centrum: geen sloop woningen

De fractie van PvdA/GroenLinks in Peel en Maas wil een aanpassing in het voorstel over de herontwikk...