Panningen, Netherlands

Harald en Ilse van Beek maken deze carnaval ‘de kubus rond’

De Panningse Jumbo-eigenaar Harald van Beek is deze vastelaovend ‘prins Kubus de Vierkantste’. Samen met zijn vrouw Ilse gaat hij voorop bij de Koffieleuters in het Brabantse Westerhoven.
De redactie | 1 februari 2024 11:06 | Aangepast op 1 februari 2024 11:06
In het Vastelaovescafé vertellen ze over hun carnaval. Met veel plezier is het echtpaar in het ‘warme bad van de Koffieleuters gesprongen’.

Kubus
Waar in onze regio iedereen ‘prins’ is, is dat in Westerhoven anders. “We zijn vrij om de naam te kiezen. Mijn bijnaam is Kubus”, vertelt Harald. Dat komt van dertig jaar en 40 kilo geleden. Mijn schoonbroer bedacht de naam.”

Overweldigend
Harald en Ilse werken in Panningen, waar ze de Jumbo in Panningen hebben. De reacties in het Limburgse waren voor het stel overweldigend. “Onze medewerkers hebben de bezorgbussen met een grote sticker beplakt waar onze gezichten op staan. Dat was een echte verrassing. Wij rijden nu door de regio.”

Brabant
Wie denkt dat Harald en Ilse de carnaval in Brabant vieren, heeft het mis. Ze komen op de carnavalszaterdag naar de Bonte Boete Belaeving om het feest mee te vieren. “We stappen dan de bus in om naar Panningen te komen. Dat wordt vast heel gezellig”, aldus Harald. Uiteraard is er een optocht met grote wagens, een kinderoptocht en andere festiviteiten.

Muziek
Er zijn veel verschillen tussen de vastelaovend in Limburg en carnaval in Brabant. “In Limburg hoor je overal muziek en draait het om de muziek”, vertelt prinses Ilse. “Wij hebben Vieze Jack en de Snollebollekes. Dat is toch anders.” Om een nieuwe knaller aan het feest toe te voegen, is er door Mark van Mullekom uit Helden en Bas Keltjens uit Neer een nummer geschreven. Hier is ook een clip bij gemaakt. “Zo maoken wij de kubus rond”, heet het lied.

Lees meer over:

Harald en Ilse van Beek|Kubus|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Harald en Ilse van Beek openen nieuwe winkel in Panningen

Harald en Ilse van Beek, ondernemers van Jumbo Panningen, openen op donderdag 1 februari hun nieuwe ...