Panningen, Netherlands

Horeca in Helden en Meijel in top 10 beste leerbedrijven

De Zoes in Helden en Nakal in Meijel behoren tot de tien beste leerbedrijven van Nederland in de horecabranche. Dat heeft Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) bekendgemaakt. In totaal waren er 100 bedrijven genomineerd.
Youri Buis | 10 november 2023 15:21 | Aangepast op 10 november 2023 15:21
Videopitch
SVH organiseert de verkiezing, die uit meerdere rondes bestaat, namens de horecabranche. De nominatieronde ging in september van start. Studenten, leerlingen, leermeesters, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven. Genomineerde bedrijven maakten vervolgens een videopitch om op een leuke manier te laten zien waarom zij het beste leerbedrijf zijn. Ook konden er extra punten worden gescoord door zoveel mogelijk mensen te laten stemmen op de video.

Waardering
“Namens de wedstrijdcommissie wil ik graag De Zoes uit Helden, Nakal uit Meijel en alle genomineerde leerbedrijven van harte feliciteren”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie. Eshuis benadrukt dat de horecagelegenheden een knappe prestatie hebben geleverd. “Genomineerd worden als leerbedrijf is echt een hele mooie waardering voor het leerbedrijf. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn onmisbaar om een nieuwe generatie op te leiden”, vervolgt hij.

Commissie
De tien beste leerbedrijven worden deze maand bezocht door een commissielid van de competitie. Er wordt beoordeeld of het opleidingsplan in de praktijk daadwerkelijk goed werkt en er wordt in kaart gebracht of er een goed en veilig werk- en leerklimaat heerst. De rapportages die worden gemaakt, worden besproken met de voltallige commissie. Die bepaalt uiteindelijk welke drie leerbedrijven een finaleplek bemachtigen. In de commissie zitten vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars van de competitie.

Finale
Naast het beste leerbedrijf wordt ook de beste leermeester verkozen. Van de tien beste leerbedrijven bepaalt de commissie de drie beste leermeesters. Zij worden door een commissielid opnieuw bezocht om de uiteindelijke winnaar te bepalen. In december, tijdens Horecava 2024, vindt de finale van de verkiezing plaats. Dan wordt bekend of De Zoes en Nakal zijn verkozen tot beste leerbedrijf of beste leermeester. Of misschien wel allebei.

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Horeca kijkt uit naar toeristisch seizoen

Met de zomerse temperaturen van vorige week is het voor de ondernemers duidelijk dat het voorjaar is...

Opkikker ambassadeurs uit Egchel krijgen speciale onderscheiding

Hayley en Jason uit Egchel hebben zaterdag op de speciale Ambassadeursdag van Stichting Opkikker een...

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...

Bier van De Zoes verkozen tot ‘Huisbier van het Jaar’

Proost! Een biertje van De Zoes is bekroond tot ‘Huisbier van het Jaar’, een verkiezing van het maga...

De Zoes mag 50.000 euro uitgeven aan make-over

De Zoes in Helden mag 50.000 euro uitgeven om hun zaak een make-over te geven. De Heldense horecagel...

De Zoes wint 50.000 euro voor make-over

De Zoes in Helden heeft op vakbeurs Horecava 50.000 euro gewonnen met een winactie van het merk Roya...