Panningen, Netherlands

Obstakelrun voor alle leeftijden vervangt Long Course Weekend

Foto: UltimateWarrior In actie bij de obstakelrun
In de gemeente Beesel wordt in plaats van Long Course Weekend een obstacle run van de organisatie Ultimate Warrior georganiseerd.
De redactie | 12 maart 2024 16:17 | Aangepast op 12 maart 2024 16:17
De eerste editie vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2024.

Basisscholen
De scholenrun op vrijdag is bedoeld voor scholieren tussen de 7 en 16 jaar. Alle bassischolen in Beesel hebben aangegeven om mee te doen. Naast scholen uit de omliggende gemeentes, zijn ook scholen uit de plaatsen Brüggen, Nederkruchten en Elmpt uitgenodigd. In de weken voorafgaand worden er workshops gegeven om de kinderen voor te bereiden op het evenement.

Alle leeftijden
Op zaterdag is het evenement voor alle leeftijden. Naast de kwalificatieruns voor het EK en het WK zijn er runs voor sporters van alle leeftijden. Ook zijn er familieruns waar kinderen met hun ouders en familieleden kunnen meedoen.

Sportakkoord
De gemeenteraad heeft in het sportakkoord aangegeven op zoek te zijn naar een uniek familie-evenement waarbij niet alleen lokale scholen maar ook scholen uit de regio en net over de grens kunnen aanhaken. Eerder besloot de gemeente om de samenwerking met het driedaagse fiets, ren- en zwemevenement - Long Course Weekend - te beëindigen.

EK en WK
De organisatie van Ultimate Warrior streeft ernaar om dit evenement jaarlijks te laten terugkeren in de gemeente Beesel en verder uit te breiden. Tijdens de obstacle run in april 2024 vindt de kwalificatie van het EK en WK plaats. De organisatie wil ook in 2025 het EK of WK naar de gemeente Beesel halen.

Lees meer over:

Obstacle run|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Rennen, kruipen en klimmen tijdens Ultimate Warrior Obstacle Run in Reuver

Klimmen in touwen, kruipen door de modder en door de natuur rennen. Het gebeurt allemaal tijdens de ...