Panningen, Netherlands

Uitgiftepunt voedselbank in gemeente Beesel

Inwoners van de gemeente Beesel die deelnemer zijn van de voedselbank, kunnen voortaan bij De Schakel in Reuver terecht om hun voedselpakket af te halen. Tot deze week moesten deelnemers uit Beesel, Reuver en Offenbeek naar Venlo toe.
Youri Buis | 12 september 2023 16:20 | Aangepast op 12 september 2023 16:20
Brief aan college
De gemeente Beesel kent zo’n 30 deelnemers van de Voedselbank. De vraag nam toe, maar het aanbod was beperkt. De lokale partij VLP schreef in januari een brief aan het college met het verzoek om de mogelijkheden van een uitgiftecentrum in de gemeente te onderzoeken. Daar haakte Voedselbank Midden-Limburg op in, vertelt voorzitter Ger Boereboom. “Toen hebben wij aangeboden om een uitgiftepunt in gemeente Beesel op te richten, met hulp van de gemeente. Dat is uiteindelijk gelukt”.

Noodzaak
Hoewel het een lastige opgave was om het uitgiftecentrum daadwerkelijk te realiseren, heeft het gehele proces ‘slechts’ negen maanden geduurd. Dat stemt wethouder Linda Nijssen tevreden, al was de noodzaak volgens haar ook heel hoog. “Het is niet per se een feestje dat we dit hier gaan openen, maar wel goed dát we dit nu hebben voor onze eigen inwoners”, aldus de wethouder. Met De Schakel is er een centraal uitgiftepunt gekozen. “Het is vrij toegankelijk aan de achterkant, dus niet helemaal in het zicht, maar ook zeker niet weggestopt ergens in een buitenwijk”, zo verklaart Nijssen de keuze voor De Schakel.

‘Heel erg goed gevoel’
Eén van de vrijwilligers van de Voedselbank in Beesel, is Harry. Hij is als intaker verantwoordelijk voor het beoordelen van nieuwe deelnemers, bijvoorbeeld of zij recht hebben op een voedselpakket. “Ik ben gepensioneerd en op een gegeven moment dacht ik: ‘ik moet toch iets doen voor de gemeenschap’. Helaas was er nog geen uitgiftepunt in gemeente Beesel, dus toen ben ik naar die in Roermond gegaan. Het is een heel erg goed gevoel om mensen te helpen en om een bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren”, zegt Harry content.

Tijdvakken
Deelnemers van de voedselbank kunnen hun pakket sinds maandag in verschillende tijdvakken afhalen. Dat is een bewuste keuze geweest, legt voorzitter Boereboom uit. “Dat werkt prima. Dan weten mensen waar zij aan toe zijn, op welke afgesproken tijd zij kunnen komen. Dan zijn ze ook binnen een paar minuten weer weg en dan is de ruimte wat mij betreft perfect”, besluit hij.

Lees ook

Veel belangstelling voor opening Albert Heijn Jan Linders Reuver

Dinsdag werd de Albert Heijn Jan Linders in Reuver geopend. Er was veel belangstelling voor de openi...

Vraag naar opvang Oekraïense vluchtelingen blijft bestaan in Beesel

De oorlog in Oekraïne duurt voort, al anderhalf jaar. De gemeente Beesel heeft drie gemeentelijke lo...

Reuver startpunt voor Blue Light Ride

De Blue Light Ride van dit jaar begint in Reuver. De stoet van hulpverleningsvoertuigen rijdt vervol...

Twee Reuvernaren koninklijk onderscheiden

Niek de Wit en Pierre Houwers uit Reuver hebben zaterdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Z...

Speculaas uit Reuver de lekkerste van Limburg: “De juiste smaak”

Voor het lekkerste speculaasje moet je in Reuver zijn. Banketbakker René van Betteraij maakt voor he...

Meerderheid raad wil snel duidelijkheid over toekomst De Schakel

Een meerderheid van de gemeenteraad van Beesel wil dat het college het proces voor het toekomstbendi...