Panningen, Netherlands

‘Windjse Windjbuujel’ uitgereikt aan Wiel Verlinden

Wiel Verlinden heeft zondag de ‘Windjse Windjbuujel’ in ontvangst genomen. Deze onderscheiding van VV de Windjbuujels uit Reuver wordt op onregelmatige momenten uitgereikt aan inwoners, instellingen of verenigingen die zich inzetten voor de Reuverse gemeenschap of culturele sector.
Youri Buis | 30 april 2024 16:28 | Aangepast op 30 april 2024 16:28
Verdiensten
Verlinden was onder meer bestuurslid van Jong Nederland en voorzitter van gemeenschapshuis ’t Anker. Ook was hij lid van de clubgroep Jeugdraad van Offenbeek en zette hij zich in voor het Kernoverleg, de Wensbus en andere organisaties. In 2005 was Verlinden adjudant van prins Koen I en in 1992 maakte hij onderdeel uit van het Boerenbruidspaar.

Vermomming
Voorzitter van VV de Windjbuujels, Roy Linssen, reikte de ‘Windjse Windjbuujel’ aan Verlinden uit. Daar gingen verschillende toespraken en een heuse vermomming aan vooraf. De nodige dosis humor is bij de vastelaovesvereniging immers nooit ver weg. Vervolgens kreeg de hoofdrolspeler in kwestie zelf het woord. Daarbij stipte hij eerst zijn partner Annemie en zijn kinderen aan.

Humor
“Het grootste gedeelte van mijn vrijwilligerswerk heeft Annemie mede mogelijk gemaakt door mij altijd te laten gaan”, zo begon Verlinden zijn toespraak, waarna er wederom een grap klonk. “Je moest haar en de kinderen niet vragen om er ook bij te komen, want dan werd het niets. Tachtig verenigingen en nergens bijgebleven. Dat heb ik goedgemaakt door wat langer te blijven”, dolde de gevierde man, die met zijn opmerkingen de lachers op zijn hand kreeg.

Windjse Windjbuujelhajers
De winnaars van de ‘Windjse Windjbuujel’ worden binnen de vereniging ‘Windjse Windjbuujelhajers’ genoemd. Frits Cremers was in 1980 de eerste. Wiel Verlinden volgt nu Hans Boonen op, die de onderscheiding in 2021 ontving. In totaal staan er sinds 1980 veertien ‘Windjse Windjbuujelhajers’ genoteerd.

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Bondsfeest schutterijen zondag in Sevenum

Jari Janssen | 9 mei 2024 08:26

Lees ook

Uitreiking Windjse Windjbuujelhajer eind april

Wiel Verlinden krijgt op zondag 28 april de 'Windjse Windjbuujelhajer' uitgereikt. Dit vindt plaats ...

Nieuw kunstwerk in Reuver voor Eks-Prinse

Veer zien de aaje glorie. Om os is ‘t begos.’ Dat staat op het kunstwerk dat woensdag werd onthult ...

Tom Veldman nieuwe prins van VV De Windjbuujels

Tom Veldman is zaterdagavond uitgeroepen tot de nieuwe prins van VV De Windjbuujels in Reuver. Zijn ...