Panningen, Netherlands

Teun Heldens geïnstalleerd als burgemeester Heeze-Leende

Teun Heldens met de commissaris van de Koning Beeld: gemeente Heeze-Leende
Teun Heldens is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Heeze-Leende. De Meijelnaar kreeg donderdag in dorpshuis ’t Perron de ambtsketen overhandigd.
De redactie | 1 februari 2024 20:41 | Aangepast op 1 februari 2024 20:41
Heldens was eerder raadslid in Peel en Maas, lid van de Provinciale Staten in Limburg en waarnemend wethouder in Nederweert. Vorig jaar nam hij afscheid als raadslid van Peel en Maas.

Verliefd
De nieuwe burgemeester sprak over de mooiste gemeente van Nederland. “Ik verlaat mijn geliefde geboorteplaats, omdat je verliefd bent geworden op een ander. Ik voelde dat het goed zit. Ik ervaarde de natuur en rust. De gezelligheid van het café in het dorp en de vriendelijkheid op straat. Ik ging zelfs naar de kapper in Heeze. Daar hoor je het laatste nieuws. Het voelde vertrouwd en net zo goed als thuis. De ultieme bevestiging kwam op de Brabantse dag. Het gaf de bevestiging die ik zocht. Hier wil ik me dag en nacht gaan inzetten.”

Enthousiaste aanvoerder
Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant sprak lovend over Heldens. “Teun is een enthousiaste aanvoerder en kritische coach.” De gemeenteraad verwelkomde de nieuwe voorzitter van de raad. Heldens werd geprezen om zijn voorbereiding voor het burgemeesterschap in de gemeente. Hij bezocht alle kernen, at er een ijsje en sprak er met inwoners. Ook een bezoek aan de Brabantse dag mocht niet ontbreken. “Dat typeert de nieuwe burgervader”, aldus de sprekers.

Hoofdstation
“Voorbereiding in de puntjes, dat is je handelsmerk”, zo sprak zijn vroegere leraar Frans tijdens de installatie. “Voor jou na diverse tussenstations een hoofdstation.” Geert Segers, oud-wethouder, fractievoorzitter en gemeenteraadslid van Peel en Maas sprak van een zeer capabele en gedreven burgemeester die gemeente krijgt. “Teun stond midden in de gemeenschap van Peel en Maas. Hij is een echte mensen-mens. Dat was de reden dat hij zich niet verkiesbaar stelde als een plek in de Provinciale Staten.”

Rode lantaarn
Na het overhandigen van de voorzittershamer kreeg de 30-jarige de rode lantaarn van burgemeester Scholtze van de gemeente Drimmelen. Deze lantaarn staat voor de jongste burgemeester van Nederland.

Een droom
Heldens gaf in zijn speech aan niet te kunnen wachten om te kunnen beginnen. “Burgemeester zijn is een leven, voor mij is het een droom.” Ook sprak hij een speciaal woord van dank uit aan voormalig burgemeester Paul Verhoeven. “Na 18 jaar afscheid nemen en je opvolger een goede start gunnen, dat getuigd van grootsheid.” Heldens ging inhoudelijk in op zijn speerpunten. Zo sprak hij over de veiligheid in de gemeente en de politiecapaciteit. De nieuwe burgervader sloot af met de woorden om er “samen iets moois van te maken.”

Burgemeester Heldens en minister De Jonge Foto: X

Lees meer over:

Teun Heldens|Burgemeester|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.

Hoe gaat procedure voor de nieuwe burgemeester nu verder?

Nog een paar maanden en dan geeft burgemeester Delissen het stokje over van burgemeester. De procedu...

29 sollicitanten voor burgemeestersfunctie Peel en Maas

Er zijn 29 sollicitanten voor de burgemeestersfunctie in Peel en Maas. Commissaris van de koning Emi...

Stoppen burgemeester Delissen thema in optochten

Het afscheid en de komst van een nieuwe burgemeester in Peel en Maas kwam in veel optochten in de ge...

Vacature nieuwe burgemeester Peel en Maas opengesteld

Peel en Maas zoekt een nieuwe burgemeester. Vandaag is de vacature gepubliceerd in de Staatscourant....

Profielschets nieuwe burgemeester aangeboden aan gouverneur

Een ingelaste raadsvergadering stond maandagavond in het teken van de profielschets voor de nieuwe b...