Panningen, Netherlands

Ruim 400 vacatures op teruggekeerde banenmarkt in Peel en Maas

De krapte op de arbeidsmarkt houdt aan. Voor de gemeente Peel en Maas was dat een reden om de banenmarkt terug te laten keren. Ruim 400 vacatures van 40 bedrijven uit de gemeente werden woensdag uitgelicht in de hoop nieuwe medewerkers te werven.
Youri Buis | 29 maart 2024 16:35 | Aangepast op 29 maart 2024 16:35
De ondernemers en een aantal ondersteunende organisaties verzamelden zich woensdag in het Huis van de Gemeente om hun bedrijf en vacatures te presenteren. Het ging om zeven sectoren: zorg, techniek en bouw, metaal en industrie, dienstverlening, agrarisch, horeca en overheid.

Lokale bedrijven
De banenmarkt is een initiatief van de gemeente en het netwerk Werk voor werk. “Het is voor werkzoekenden een laagdrempelige manier om in contact te komen met lokale bedrijven”, zegt Emilia Saelmans van de gemeente. “Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is dit hét moment om weer evenementen te organiseren waarbij die twee partijen bij elkaar komen.”

Lange zoektocht
Voor het Panningse bedrijf Ebony and Co, dat is gespecialiseerd in houten vloeren met klanten over de hele wereld, begonnen de problemen vooral na de coronacrisis. “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het is heel moeilijk om aan goed personeel te komen. Vandaar dat we nu gekozen hebben voor de banenmarkt”, legt ondernemer John de Wert uit. Zijn bedrijf zoekt met name mensen voor de productie en in het magazijn. “We zijn nu echt wel lang aan het zoeken.”

Noodzakelijk
Een ander bedrijf die aanwezig was op de banenmarkt, was Vakantiepark BreeBronne. Ook daar weten ze als geen ander hoe lastig het kan zijn om aan personeel te komen, vooral voor faciliteiten en horeca. “Daar is zeker een banenmarkt voor nodig. We merken heel sterk dat voor die facetten in ons bedrijf weinig personeel te krijgen is”, vertelt Dave Buskes van BreeBronne. Het is voor het eerst dat het vakantiepark op de banenmarkt staat. “We zullen zien wat ervan komt.”

Eigen opleidingen
Bezoekers van de banenmarkt werden ontvangen met een drankje. Ook een zoete lekkernij was dankzij Bakker Goedhart niet ver weg. Het bedrijf heeft vestigingen in Panningen en Sevenum en is op zoek naar mensen die het bakkersvak willen leren kennen. “Bij ons is die mogelijkheid er. Mensen die onervaren zijn, zijn bij ons ook welkom”, zegt Sanne Hobus van de bakkerij, die haar twijfels heeft bij de huidige bakkersopleidingen. “Die zijn tegenwoordig anders en er is minder aanbod. Wij zijn daarom zelf eigen opleidingen aan het maken.”

In trek
Er viel op de banenmarkt meer te doen dan alleen een rondje maken langs de 40 ondernemers. Zo werd er ook een workshop gegeven over het slim inzetten van kwaliteiten, en bezoekers konden gratis een professionele profielfoto voor hun CV of LinkedIn-account laten maken. Dat de banenmarkt in trek was, blijkt wel uit het aantal bezoekers, merkt ook Emilia Saelmans van de gemeente. “Na het eerste half uur hadden we al meer dan 100 bezoekers. Dat zijn echt mooie aantallen en daar zijn we super blij mee. Het geeft natuurlijk ook meteen aan dat er veel vraag is naar dit soort evenementen.”

Meest gelezen

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Gemeente zet schapen in op deze plekken

De redactie | 8 jul 2024 16:52

Lees ook

ACT! Interventieteam houdt grootschalige controle in het buitengebied

Het ACT! Interventieteam heeft dinsdag een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeen...

Aantal inwoners dat zorgpremie niet kan betalen stijgt

Het aantal inwoners uit de gemeenten Beesel en Peel en Maas dat de zorgpremie niet kan betalen stijg...

Dit zijn de winnaars van 57e Jeugdvierdaagse Peel en Maas

Zo’n 2300 wandelaars genoten afgelopen week van de 57e Jeugdvierdaagse in Peel en Maas. In verschill...

Jeugdvierdaagse Peel en Maas geëindigd met defilé

Met het traditionele defilé is zaterdag een einde gekomen aan de Jeugdvierdaagse Peel en Maas. Het e...

Gemeente Peel en Maas neemt deel aan regionale doorstroomvoorziening voor statushouders

De gemeente Peel en Maas heeft zich aangesloten bij het regionale samenwerkingsverband ‘doorstroomvo...

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Peel en Maas?

Het is een spannende dag in de gemeente Peel en Maas. Vanavond draagt de gemeenteraad de nieuwe burg...